‘Dirty Dancing’-sequel met Jennifer Grey officieel in de maak

Zo’n 35 jaar nadat het origineel verscheen, krijgt de klassieker Dirty Dancing eindelijk een vervolg. Dat heeft filmdistributeur Lionsgate onlangs officieel bevestigd. Maar dat is nog niet alles, want daarbij zou actrice Jennifer Grey terug van de partij zijn. Zij speelde de iconische hoofdrol van Baby in de romantische dansfilm uit 1987.

Het vervolg op de originele Dirty Dancing film zou normaal gezien al vanaf 2020 in ontwikkeling moeten zijn. Maar de komst van die sequel, mét de terugkeer van actrice Jennifer Grey, werd onlangs pas officieel bevestigd. Dat deelde filmdistributeur Lionsgate mee tijdens hun presentatie op CinemaCon, de grootste en belangrijkste bijeenkomst van bioscoopeigenaren over de hele wereld.

Terugkeer Jennifer Grey

In de originele klassieker uit 1987 speelde Jennifer Grey de hoofdrol van Frances ‘Baby’ Houseman, een jonge vrouw die met haar familie de zomer doorbrengt in een resort in de Catskills. Daar wordt ze dan verliefd op dansleraar Johnny Castle (Patrick Swayze). Dirty Dancing zit vol met iconische filmmomenten, van de “Nobody puts Baby in a corner“-quote en de indrukwekkende lift tot het nummer (I’ve Had) The Time of My Life. Het zal dus zeker een uitdaging zijn voor het vervolg om die momenten te evenaren.

“Jennifer Grey keert terug naar Kellerman’s in het volgende hoofdstuk”, was er te horen in de presentatie van Lionsgate. Kellerman’s is de naam van het Catskills resort waar Baby in de eerste film met haar familie op vakantie ging. Daar ontmoette ze Johnny Castle, leerde ze dansen en werden de twee uiteindelijk verliefd.

Over de sequel is er buiten de terugkeer van Jennifer Grey nog niets bekend. Toen het nieuws van het vervolg voor het eerst werd gemeld in 2020, werd gezegd dat Jonathan Levine (50/50, Warm Bodies) die zou regisseren. Of dat nog steeds het geval is, is niet geweten.

Remakes

Hoewel dit de eerste directe sequel zal zijn, zijn er wel al eerdere Dirty Dancing-projecten verschenen. Zo kwam er in 1988 een serie uit gebaseerd op de originele film. Die werd echter al na slechts tien afleveringen stopgezet. In 2004 verscheen Dirty Dancing: Havana Nights, een prequel die, afgezien van een cameo van Swayze, weinig verband hield met het origineel. Tot slot, volgde er in 2017 een remake met deze keer Abigail Breslin en Colt Prattes in de hoofdrollen. In die film was ook Pussycat Doll Nicole Scherzinger te zien. Maar zelfs dat kon de extreem slecht onthaalde film niet redden.

Meer
Lees meer...