Disney komt in 2023 met documentaire rond Marvel-auteur Stan Lee

Goed nieuws voor de fans van Marvel. In 2023 komt Disney namelijk met een documentaire over schrijver Stan Lee. Lee is verantwoordelijk voor zowat alle verhalen binnen het Marvel Universe en overleed in 2018 op 96-jarige leeftijd.

Wie Marvel zegt, die zegt Stan Lee. De schrijver begon op 17-jarige leeftijd met het schrijven van stripboeken en groeide later uit tot een van de bekendste stripauteurs ter wereld. Zo bedacht hij onder andere Spider-Man, de X-Men, The Hulk en de Fantastic Four. Die superhelden zijn vandaag niet meer weg te denken. Reden genoeg voor een eigen documentaire dus, en die komt er in 2023.

Stan Lee

Disney komt met een documentaire over een van hun goden, schrijver Stan Lee. Voor wie niets van Marvel kent, is Lee waarschijnlijk niet zo een klinkende naam. Maar voor wie ooit stripverhalen rond alle mogelijke superhelden heeft gelezen of enkele MCU-films heeft gezien, was de schrijver van groot belang.

In de jaren ’40 startte Lee namelijk met zijn eerste stripverhaal rond Captain America en uiteindelijk zou hij voor meer dan 70 jaar meewerken aan de verhalen van het Marvel Universe. Die verhalen werden ook verfilmd, denk aan de Spider-Man-films met Tobey Maguire en Fantastic Four uit 2005. Maar in 2008 begon het Marvel Cinematic Universe er pas echt aan met Iron Man.

Documentaire

Binnen het MCU zorgde Stan Lee (natuurlijk) voor heel wat inspiratie. De films werden gedeeltelijk tot volledig gebaseerd op zijn stripverhalen en werden een groot succes. Ondertussen bestaat het universum al uit meer dan 30 projecten en komen er nog veel meer aan. In heel wat van die projecten was Stan Lee ook te zien in een kleine cameo. Tot aan zijn dood was hij in films te zien als buschauffeur, passagier, barman, buurman, inwoner, enzovoort.

Zijn creatief leven wordt binnenkort dus in een grote documentaire gegoten die in de loop van 2023 op Disney+ zal verschijnen. Dat maakte Disney gisteren zelf bekend op Twitter. In een eerste teaser krijgen we al enkele belangrijke momenten van Stan Lee te zien in een korte montage. Het is nog niet bekend hoe de rest van de documentaire er zal uitzien.

Bekijk hier de aankondiging van Disney:

Meer
Lees meer...