Regisseur Sam Raimi wil graag vierde ‘Spider-Man’-film met Tobey Maguire maken

Sam Raimi is misschien wel een van de meest invloedrijke regisseurs binnen de superheldenfranchises. Hij was de eerste die het verhaal van Spider-Man naar het grote scherm bracht in 2002 en deze week komt zijn laatste nieuwe film, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, uit in de zalen. En hij is ook niet meteen van plan om te rusten, want zelfs tegen een nieuwe Spider-Man-film met Tobey Maguire zou hij geen “neen” zeggen.

Deze week komt de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness uit. Die film wordt zonder twijfel een van de grootste Marvelprojecten van de voorbije jaren. Het is dan ook geen verrassing dat Marvel Studios aan Sam Raimi vroeg om de regie op zich te nemen. Raimi regisseerde eerder al de eerste drie Spider-Man-films. En daar lijkt hij nu ook naar te willen terugkeren.

Sam Raimi

Het aantal superheldenfilms per jaar is de laatste jaren enorm gestegen. In de vroege jaren 2000 waren de films nog beperkt, maar in 2008 begon er een nieuw tijdperk. Toen maakte het MCU (Marvel Cinematic Universe) namelijk zijn intrede. Zowel voor als tijdens het bestaan van het MCU maakte regisseur Sam Raimi naam. Hij regisseerde namelijk alle drie de Spider-Man-films met acteur Tobey Maguire. Een vierde kwam er uiteindelijk niet, maar nu zou Raimi toch geen neen zeggen tegen een terugkeer.

De allereerste Spider-Man dateert uit 2002. De film kon meteen op een gigantisch succes rekenen, waarna een tweede niet kon uitblijven. Die tweede film kwam uit in 2004 en gooide, mede door het personage Otto Octavius, ook grote ogen. De derde film, uit 2007, was een minder groot succes. Daarin deed ook Venom zijn intrede, maar dat leek niet goed te werken. Een vierde kwam er dus niet en later was Tobey Maguire ook niet meer in de rol te zien.

Spider-Man: No Way Home

Maar daar kwam eind 2021 verandering in. Dan was Tobey Maguire namelijk te zien in de nieuwste Spider-Man-film No Way Home. Dat zorgde ervoor dat heel wat gesloten deuren toch weer op een kiertje kwamen te staan. Zo ook de terugkeer van Maguire in andere projecten. Fans hopen alvast dat de acteur in de nieuwe Doctor Strange te zien zal zijn, zeker omdat die ook werd geregisseerd door Sam Raimi.

Ook de hoop op een nieuwe (en vierde) film is nog niet gaan liggen. En nu reageert regisseur Sam Raimi op die roddels in een interview met Rolling Stone. “Mijn liefde voor de personages is nog altijd even groot als toen”, vertelde hij. “Maar de vraag is of Tobey (Maguire red.) het wil doen en of er genoeg verhaal en uitdaging is voor het personage. Er zijn heel wat vragen die ik wil beantwoord zien, maar als dat gebeurt, dan zou ik het echt heel graag doen.”

Meer
Lees meer...