Left Right
scrollTop top

Must see: ook deze Disney-figuren hebben het moeilijk met quarantaine


Must see: ook deze Disney-figuren hebben het moeilijk met quarantaine
© YouTube/Disney

Nu iedereen verplicht thuis is, moeten ook YouTubers nog creatiever aan de slag. YouTuber Kurt Tocci maakte een video waarin hij zich verkleedt in verschillende Disney-personages en zingt over hun situatie tijdens de quarantaine. Natuurlijk allemaal in ware Disney-stijl.

Aladdin op zijn tapijt in de zitkamer, Rafiki schreeuwend op het balkon, … het zijn allemaal scènes die zomaar uit een Disney-film in quarantaine kunnen komen. Nu de hele wereld in quarantaine zit, is entertainment het grootste medicijn tegen verveling. YouTuber Kurt Tocci merkte dat ook op, en stak al onze favoriete Disney-figuren in een quarantainevideo. Op YouTube is de video al een half miljoen keer bekeken, maar op Facebook lopen de kijkcijfers nog hoger op.

Positiviteit

In de video zingt Tocci verschillende populaire Disney-liedjes, waarvan hij de tekst veranderd heeft. De personages leven niet langer in hun geliefde fantasiewereld, maar ook zij zitten vast in quarantaine. De YouTuber doet het allemaal in kostuum, en zingt onder andere A Whole New World uit Aladdin, Circle of Life uit The Lion King en I’ll Make A Man Out Of You van Mulan.

De video bewijst nog maar eens dat mensen in deze tijden ver gaan om zich niet meer te vervelen. Maar als het zo’n video’s oplevert, dan vinden wij dat allesbehalve een probleem. Mensen lijken creatiever te worden en zoeken door hun vrije tijd verder dan normaal. Het feit dat Tocci ervoor koos om de populairste Disney-songs te verwerken, maakt ons alleen nog maar gelukkiger. Positiviteit is iets belangrijks in deze tijden, en video’s als deze helpen daarbij.

Disney in lockdown

De video is een positief puntje in het verhaal van Disney tijdens deze quarantainetijden. Het bedrijf moest door de coronacrisis al releases van films als Mulan en Black Widow verschuiven, en ook de opnames van onder andere The Little Mermaid werden al stopgezet. Welke invloed de crisis precies gaat hebben, is niet duidelijk, maar door de verschuivingen van de releases is de Disney-kalender een groot werkpunt.

Eén positief puntje is het succes van Disney+ in Europa. Door de wereldwijde quarantaine is de Europese release van de streamingdienst succesvol verlopen en hoopt Disney op nog meer abonnees in de komende weken. Landen als Duitsland, Oostenrijk, Italië en Spanje kunnen sinds vorige week van de streamingdienst genieten, en in juli komt Disney+ ook naar ons land.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…