Left Right
scrollTop top

Disney+: Hebben series en films een vervaldatum?


Aladdin Disney+
© Disney

Disney+ is nog maar net gelanceerd en heeft al meer dan 10 miljoen abonnees. Het grote succes komt niet zonder zorgen. Op dag één ondervond Disney namelijk al heel wat technische problemen. En nu blijkt ook dat heel wat films en series op het platform een vervaldatum hebben.

Streamingplatform Disney+ is nog maar net gelanceerd en fans hebben al verschillende redenen gehad om kritiek te uiten. Door de onverwachte grote vraag, had het platform op zijn eerste dag bijvoorbeeld te kampen met technische problemen.

Vervaldatums

Maar da’s niet het enige negatieve puntje dat oplettende abonnees ontdekten. Het viel hen namelijk op dat naast verschillende series en films een datum stond, eentje in de toekomst. Het zou gaan om de datum waarop de content van het platform zou verdwijnen.

De verschillen tussen die datums zijn gigantisch. Bij sommige films, zoals Aladdin, is de vervaldatum nog héél veraf: in het jaar 3001. Maar bij andere content, hebben abonnees niet al te veel tijd om die te bekijken. The Princess and the Frog, bijvoorbeeld, verdwijnt al op 25 november van dit jaar van het platform.

Offline beschikbaar

Disney-CEO Bob Iger had tijdens eerdere interviews laten vallen dat die vervaldatums helemaal geen problemen zouden vormen. Eens je content van het platform gedownload had, zou die namelijk offline voor jou beschikbaar blijven.

Andere Disney-medewerkers floten die uitspraak later terug. Eens de vervaldatum verstreken is, zal de content namelijk ook uit de offlinebibliotheek van abonnees verdwijnen. Fans zullen zich dus moeten haasten, als ze alles willen bekijken dat Disney+ bij de start te bieden had. Maar niet getreurd: er blijft ook nieuwe content bijkomen!

Content verdwijnt

Dat een deel van de content niet permanent op Disney+ beschikbaar zou blijven, was al snel geweten. Het bedrijf heeft namelijk deals met andere streamingplatformen, waar nu Disney-content op beschikbaar is.

Bovendien zijn veel mensen het erover eens dat niet alle datums kloppen, maar er wel moesten staan. Het lijkt dus heel waarschijnlijk dat de content zal verdwijnen, maar wanneer dat effectief zal gebeuren, valt nog af te wachten.

Aantal abonnees blijft stijgen

Disney+ heeft z’n eigen verwachtingen overtroffen. Het platform schatte tegen het einde van het jaar zo’n 8 miljoen abonnees te hebben, maar haalde er na één dag al meer dan 10 miljoen binnen. Dat aantal zal hoogstwaarschijnlijk alleen maar hoger worden. Disney blijft namelijk nieuwe content creëren die enkel op het streamingplatform beschikbaar zal zijn.

Bovendien is Disney+ alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada en Nederland. De tweede golf landen kan vanaf maart volgend jaar een abonnement op de dienst nemen. Het is nog niet helemaal duidelijk of België daarbij zal horen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…