Ook Disney+ lijkt de strijd op te voeren tegen het delen van wachtwoorden

In de nabije toekomst zal het waarschijnlijk niet meer mogelijk zijn om een account op Disney+ onder meerdere mensen te delen zonder daarvoor extra te betalen. Dat blijkt uit aanpassingen die de streamingdienst in bepaalde landen heeft gedaan in zijn gebruiksovereenkomst.

In het nieuws: Hulu, een streamingdienst die deel uitmaakt van Disney, heeft zijn abonnees in de Verenigde Staten laten weten dat het de gebruikersovereenkomst heeft aangepast. In de nieuwe overeenkomst wordt expliciet het delen van accounts buiten je eigen huishouden door gebruikers verboden. Die nieuwe regels gaan in vanaf 14 maart.

  • “Tenzij anders toegestaan door jouw Service Tier, mag u uw abonnement niet buiten uw huishouden delen. ‘Huishouden’ betekent de verzameling apparaten die zijn gekoppeld aan uw primaire persoonlijke woning en die worden gebruikt door de personen die daarin wonen”, klinkt het in die nieuwe gebruikersovereenkomst. “We kunnen, naar eigen goeddunken, het gebruik van uw account analyseren om de naleving van deze Overeenkomst vast te stellen. Als we naar eigen goeddunken vaststellen dat u deze Overeenkomst hebt geschonden, kunnen we de toegang tot de dienst beperken of beëindigen en/of andere stappen ondernemen zoals toegestaan door deze Overeenkomst.”

Disney+

Disney-CEO Bob Iger kondigde in augustus al aan dat het bedrijf werk zal maken van het aanpakken van het delen van wachtwoorden en accounts van hun streamingdiensten. “We onderzoeken actief manieren om het delen van accounts aan te pakken. In 2024 zullen we daarvoor tactieken uitrollen.”

  • Enkele maanden geleden voerde Disney+ in Noord-Amerika al een gelijkaardige aanpassing door in zijn gebruikersovereenkomst.
  • In België maakt Hulu onder de naam Star deel uit bij Disney+. Voorlopig is in Europa de strijd van Disney+ tegen het delen van accounts nog niet geopend, maar de kans is groot dat dat binnenkort wel zo zal zijn.

Netflix

Met die nieuwe politiek gaat Disney+ Netflix achterna. Zij dreven in 2023 hun strijd op tegen het delen van accounts en wachtwoorden. Aanvankelijk vreesden veel analisten dat Netflix daarop afgestraft zou worden door ontevreden abonnees. Hun goede cijfers die recent werden bekendgemaakt, bewijzen echter het tegendeel.

Meer
Lees meer...