Dit is hoe ‘De Expeditie: Groenland’ werd opgenomen

Het nieuwste succes op televisie is De Expeditie: Groenland. Daarin gaan bekende gezichten op tocht door Groenland. Maar het gezelschap bestond natuurlijk uit nog meer personen die de reeks in goede banen moesten leiden. Naast de BV’s ging er nog eens een volledige crew mee die ook in tentjes moesten slapen.

In de podcast Achter De Schermen van Play Media zijn deze week Average Rob en Tine Embrechts te gast. Daar vertellen ze natuurlijk uitgebreid over hun avontuur in De Expeditie: Groenland. Zo gaat het onder andere over de temperatuurverschillen tijdens hun reis, de pipimomentjes en de speciale rollen die iedereen kreeg.

De Expeditie: Groenland

In De Expeditie: Groenland ondernemen acht bekende Vlamingen de 164 kilometer lange Arctic Circle Trail van Kangerlussuaq naar Sissimut in het westen van Groenland. Ze trekken al langlaufend met een slee van 40 kilogram door het desolate gebied in ijskoude omstandigheden tot 35 graden onder het vriespunt.

Het gezelschap in De Expeditie: Groenland bestaat uit actrice Tine Embrechts, televisiemaker Joris Hessels, presentator Viktor Verhulst, advocaat Sven Mary, actrice Lynn Van Royen, politica Jinnih Beels, influencer Average Rob en zangeres Pommelien Thijs. Maar ook de productie moet natuurlijk mee en die moesten heel wat watertjes doorzwemmen om de reeks te kunnen opnemen.

Crew x2

Daar vertelden Tine Embrechts en Average Rob ook over tijdens de podcastaflevering. “Ik denk dat er zo’n tien man in de crew zat. En dan was er ook nog de crew van de crew”, vertelt Tine. “Want onze crew moest ons heel de tijd filmen, maar die moesten natuurlijk ook hun tenten opstellen. Dus die hadden gelukkig een aantal mensen die dat voor hen deden.”

“Ook de batterijen moesten de hele tijd teruggebracht worden naar het basecamp, want die konden wij niet opladen”, ging ze verder. Ook Rob vertelt over hoe gek het avontuur was voor hun crew. “Die stonden anderhalf uur vroeger op dan ons en gingen ook pas anderhalf uur later slapen. Dat zijn sowieso de mensen die daar het hardst hebben gewerkt”, vertelt hij. “Het is waanzin”, klinkt het nog bij Tine.

Bekijk het fragment uit Achter De Schermen hier.

De Expeditie: Groenland is elke maandag om 21 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...