Dit zijn dé 9 woontrends van 2021

De voorbije maanden hebben we heel wat tijd ‘in ons kot’ doorgebracht. Misschien wel zoveel dat we ons interieur een beetje beu gezien zijn. Maar hey, daar is 2021 en een nieuw jaar betekent ook nieuwe interieurtrends. Geef je woning de make-over die ze verdient en ga dit nieuwe jaar in stijl in. Wij zetten je graag op weg met deze 9 woontrends:

1. Trendkleur donkerblauw

We beginnen deze trendlijst met een van dé kleuren van dit jaar. Donkerblauw straalt rust en vrede uit, en dat kunnen we ook zeker in 2021 gebruiken. De kleur doet je wegdromen omdat ze aan een open hemel tijdens het vallen van de avond doet denken, of aan de diepe blauwe oceaan waarin je misschien dit jaar terug een duik kan nemen. In deze Milo sofa van House Collection duik je ongetwijfeld even graag. Hoewel donkerblauw een zeer opvallende kleur is, kan je ze heel eenvoudig combineren met tal van andere kleuren zoals oranje, bruin, roze en geel.

2. Grijs, nog zo’n trendkleur

Een andere trendkleur die we in 2021 in heel wat interieurs zien terugkeren, is grijs. ‘Ultimate Grey’ werd dan ook niet voor niks verkozen tot dé trendkleur van 2021 door het Amerikaanse kleureninstituut Pantone. Uiteraard is deze kleur opnieuw heel eenvoudig te combineren met andere kleuren, gaande van pastel tot goud. Dit velvet bankje van Eazy Living past ongetwijfeld in ieder interieur.

3. Ook bruin is een van dé trendkleuren van 2021

Deze aardse kleur is minder hard dan zwart en zorgt voor een warm gevoel in je interieur. Je kan met bruine muren werken of een donkerbruine, houten tafel in het midden van je living zetten. Met deze barstoelen van Eazy Living breng je de donkere natuurkleur in huis. Ze zijn bovendien heel makkelijk combineerbaar en passen bij verschillende interieurstijlen.

4. Of ga voor een licht interieur met accentkleuren

Uiteraard is een bruin, grijs of donkerblauw interieur niet voor elke ruimte weggelegd. Zeker kleine ruimtes blijven best in een licht getinte kleur geschilderd, maar kunnen zeker wat accentkleuren gebruiken. Deze gele, goudachtige fauteuil van Nesthaus kan zo’n eyecatcher zijn in een licht interieur.

5. Bring nature back in the house

2021 zal nog geen zot reisjaar worden waarin we de Costa Ricaanse jungle kunnen intrekken om wildlife te gaan spotten. Daarom brengen we ook dit jaar opnieuw de natuur naar onze eigen woonkamer. Deze groene Eazy Living-plaid met blaadjesreliëf is het ideale dekentje om cosy onder te kruipen wanneer je aan je volgende bingewatchmarathon begint.

6. Duurzame materialen

Natuurlijke materialen die langer meegaan, worden alsmaar populairder. Ze brengen niet alleen het buitengevoel naar binnen, maar doen ook hun duit in zakje op milieuvlak. Deze prachtige wandspiegel van Eazy Living is gemaakt van hout en wilgentakken, en past dus perfect binnen de duurzaamheidstrend, net zoals de rotan armstoel van Nesthaus.

7. Zachte stoffen

‘Knuffelcontact’ mag dan wel het woord van het jaar 2020 zijn, in 2021 zal ook je interieur knuffelbaar zijn. Zachte stoffen, gaande van velvet tot teddystof, geven je huiskamer die aaibaarheidsfactor die we ook volgend jaar extra zullen koesteren. Met deze groene fluwelen poef van House Collection krijg je in elk geval het gevoel dat je op een zachte wolk gaat zitten.

8. Ronde vormen

Van de ene poef naar de andere, want ronde vormen zijn dit jaar een belangrijke woontrend, die zelfs de toepasselijke naam ‘Bright Bubble’ krijgt. Dit roze exemplaar van Baytex is daarom ideaal voor in je 2021’ste salon.

9. Multifunctionele ruimtes

Als we vorig jaar iets geleerd hebben, dan is het wel om onze woonkamer om te toveren tot een yogastudio of onze keukentafel een tweede leven geven als bureau. We hebben geleerd hoe we de kamers van ons huis multifunctioneel kunnen maken. Een interieuraccessoire dat in 2021 dan ook een must is in elke woning, is een kamerscherm. Maar ook deze badkamer- en keukentrolley van Metaltex is een handig meubel dat je eenvoudig kan verplaatsen van de ene ruimte naar de andere.

2021 belooft een heel interessant jaar te worden, wat de interieurtrends betreft. Wij kunnen al niet wachten om ons een paar nieuwe meubels aan te schaffen zodat we ‘ons kot’ ook dit jaar niet beu worden. In de webshop van Zesso vinden we in elk geval al heel wat leuke meubels en interieuraccessoires die onze thuis een nieuw leven zullen inblazen. 2021, bring it on!

Meer
Lees meer...