Dit zijn de dodelijkste films aller tijden

De voorbije feestdagen ontdekte blogger Randal Olson per toeval een website waarop filmfreaks het aantal doden van een pak topfilms hadden bijgehouden. Benieuwd ging hij aan de slag met hun data en maakte zo een ranglijst van de dodelijkste films.

1. Lord of the Rings: Return of the King (2003): 836 doden

Misschien hebben Legolas en Gimli in deze film wel iemand op het idee gebracht om het aantal film doden te gaan tellen. Zelf houden ze immers ook bij hoeveel slachtoffers ze al gemaakt hebben. Een dwerg mag toch niet verliezen van een elf? Of andersom ook niet natuurlijk. En jawel, ook dat heeft iemand geteld. Legolas won volgens screen counts met 57-25. Maar in de hele slotfilm van de trilogie zijn 836 doden geteld.

2. Kingdom of Heaven (2005): 610 doden

Orlando Bloom is misschien wel de dodelijkste acteur. Hij komt liefst vier keer voor in de top 8. En hij speelde in de twee topfilms van de ranglijst. Hier trok hij op kruistocht in Kingdom of Heaven, één van zijn eerste kaskrakers in het tijdperk na Lord of the Rings.

3. 300 (2007): 600 doden

Bloederig is deze film in elk geval wel. Hij moest maar nipt de duimen leggen voor Kingdom of Heaven.

4. Tae Guk Gi: The Brotherhood of War (2004): 590 doden

Deze film is een van de grootste successen uit de Koreaanse filmindustrie. Het verhaal speelt zich af tijdens de Koreaanse Oorlog.

5. Troy (2004): 572 doden

Nog een film uit 2004, met drie films in de top tien zeker het bloedigste jaar. En voor Orlando Bloom dus de derde film in de top vijf. Al was zijn rol in Troy toch iets minder stoer dan die van bijvoorbeeld Legolas.

6. The Last Samurai (2003): 558 doden

Een film over moed en discipline, waarin zelfs zijn grootste tegenstanders Tom Cruise misschien toch een beetje hebben gewaardeerd. Al herinneren wij ons vooral Ken Watanabe in een heel mooie rol.

7. A Fistful of Dynamite (1971): 471 doden

Deze film moet lange tijd op de eerste plaats gestaan hebben, want hij dateert al van 1971. Maar blijkbaar toch al goed voor 471 doden.

8. Lord of the Rings: Two Towers (2002): 468 doden

In de eerste film van de trilogie viel het allemaal nog mee, maar Lord of the Rings werd almaar bloediger. De twee laatste films herinneren we ons natuurlijk vooral door twee enorme en fantastische veldslagen.

9. Windtalkers (2002): 389 doden

Nicolas Cage was in de film Windtalkers in zijn eentje al verantwoordelijk voor een groot aantal kills. In deze spectaculaire samenvatting van een surfer op YouTube die zichzelf een groot fan van de acteur noemt, tellen we 136 slachtoffers van Cage. In totaal stierven 389 mensen in deze film.

10. King Arthur (2004): 378 doden

Nog net in de top tien staat King Arthur, alweer uit 2004. Het was een toch wat aparte weergave van de Koning Arthur die wij gewend zijn. Met Keira Knightley in de rol van Guinevere. Ongelooflijk toch dat dit allemaal alweer tien jaar geleden is?

Andere dodelijke films…

Olsen heeft een lijstje van in totaal honderd films gemaakt. Ook Titanic scoort hoog met 307 doden, meteen ook één van de eerste films in de lijst die niet over oorlog of geweld gaat. En zelfs de Disney-klassieker Pirates of the Caribbean: At World’s End staat verrassend bij de 25 dodelijkste films. De maker van het lijstje geeft wel toe dat niet iedere film in zijn database zit. Misschien kan je er nog een paar bedenken. Maar eerst tellen natuurlijk…
Meer
Lees meer...