Left Right
scrollTop top

Dit zijn volgens GaultMillau de 5 beste brasseries in West-Vlaanderen (en ze zijn nog betaalbaar ook)


Dit zijn volgens GaultMillau de 5 beste brasseries in West-Vlaanderen (en ze zijn nog betaalbaar ook)

West-Vlaanderen, ’t is meer dan ’t zeitje, Filip Kowlier en Willem Vermandere: je kan er ook gewoon geweldig lekker eten. Getuige daarvan de meer dan driehonderd restaurants die GaultMillau punten gaf. Wij pikten er voor jou 5 betaalbare, gezellig plekken uit waar je gastronomie krijgt, zonder dat je er een arm en been voor moet afgeven. 

1. Het Vliegend Tapijt – Marke

Een aperitiefje aan de bar, een zaak die al aan z’n tweede generatie familie-eigenaars zit en een zalig terras om topgastronomie mee te combineren, in Marke vind je het allemaal. In ‘Het Vliegend Tapijt’ hebben ze geen geest in een fles nodig, maar zetten ze de betere bistrokeuken op de kaart, voor een heel haalbare prijs. Trouwens, ze doen ook mee aan acties van Jong Keukengeweld, hou dus de website in de gaten.

2. l’Epoque – Menen

Een prachtig interieur, een menukaart waarbij je hapjes ook gewoon kan delen en een GaultMillau-approved klassieke kaart met een moderne twist, da’s wat ze doen in ‘l’Epoque’. Het Meense culinaire toppertje heeft, zoals het hoort, een goede wijnkaart en is helemaal de moeite om voor naar afgelegen gebieden te rijden. Je waant je dan ook in een decadente kasteelomgeving, terwijl je er ook gewoon kan businesslunchen.

3. Au Bistro – Nieuwpoort

‘Au Bistro’ vat zichzelf goed samen in z’n naam: eerlijke bistrokeuken, juist uitgevoerd en daarom net zo lekker. In Nieuwpoort kan natuurlijk het beste van de Noordzee niet ontbreken, en de keuken volgt ook netjes de seizoenen. Verrassend maar betrouwbaar lekker: da’s ‘Au Bistro’. In de zomer is er ook een heerlijk zonneterras waar je de zeelucht kan opsnuiven met een tapa’tje voor je aanschuift voor bijvoorbeeld, het suggestiemenu. Njam!

4. Refter – Brugge

In Bistro ‘Refter’ staan ook de eigenaars van ‘Zet’joe’ (ook bekroond met punten van GaultMillau) achter het concept. Je kan er lunchen om een dagje struinen in Brugge mee op te breken, en er in de kleine kaart duiken, of toch voor de dagschotel gaan. Er is ook een suggestiemenu om je duimen en vingers bij af te likken, en ook de kindjes worden er culinair verwend. Negeer dus de Brugse tourist traps, ga écht lekker eten.

5. Edison – Koksijde

Associeer jij Koksijde ook met de plek waar je grootouders op vakantie gingen? No more, ‘Edison’ is de brasserie waar je je thuisvoelt. De bierkaart en cocktailselectie waar chef Vincent Florizoone over waakt, samen met zijn uitstekende keuken, mag daar niet vreemd aan zijn. Hier eet je échte brasseriekeuken op topniveau. Je stoverij eet je natuurlijk met het juiste bier erbij, de Belgische kust had nooit zo veel appeal. Wanneer is het zomervakantie? Dan is ‘Edison’ alle dagen open.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…