‘Doctor Who’ met Ncuti Gatwa vanaf mei te zien

Het tijdperk van Ncuti Gatwa als Doctor Who komt er nu ook officieel aan. Nadat de acteur zijn intrede als Fifteenth Doctor eerder al deed in de specials, zal ook zijn eigen seizoen binnenkort van start gaan. De afleveringen zullen vanaf 10 mei te zien zijn op BBC en Disney+.

Doctor Who bestaat 60 jaar en dat werd in december gevierd met een extra special. Die bestond uit maar liefst drie afleveringen van één uur. Om de verjaardag extra in de verf te zetten keerde acteur David Tennant ook nog eens terug, maar ook nieuwe aanwinst Ncuti Gatwa was al te zien.

Vanaf mei is hij in zijn eigen reeks als Fifteenth Doctor te zien en kan het avontuur echt beginnen. Naast Gatwa zal actrice Millie Gibson te zien zijn als de nieuwe compagnon van de dokter, Ruby Sunday.

Doctor Who

Na de specials in december waarin acteur David Tennant terugkeerde als Fourteenth Doctor, was het opnieuw tijd voor een regeneratie. Die was anders dan anders. Tijdens een gevecht met slechterik The Toymaker (Neil Patrick Harris) slaagde hij erin om de Doctor te verdubbelen.

Daardoor kwam er een nieuwe dokter uit de bestaande dokter en vochten zowel de Fourteenth (Tennant) als de Fifteenth Doctor (Gatwa) een tijdje samen. Daarna kwam er ook nog een kerstspecial waar de fans verder kennismaakten met de nieuwe dokter én zijn compagnon, Ruby.

Nieuw seizoen

Maar vanaf mei is het echt tijd voor de volledig nieuwe reeks aan afleveringen. Disney+ heeft namelijk bekendgemaakt dat de nieuwe afleveringen vanaf 10 mei zullen verschijnen op de streamingdienst. Het zal daarbij hoogstwaarschijnlijk om wekelijkse releases gaan. Wat daarin staat te gebeuren, is nog niet bekend. Een eerste trailer zou volgende week volgen.

Doctor Who is vanaf 10 mei te zien op BBC en Disney+.

Meer
Lees meer...