Donald Glover en zijn broer Stephen nemen ‘Star Wars’-serie ‘Lando’ over

De broers Donald en Stephen Glover zullen de nieuwe Star Wars-reeks Lando schrijven voor Disney+. Het project was aanvankelijk in handen van Justin Simien (Haunted Mantion, Dear White People), maar nu nemen de broers het dus van hem over.

Disney+ kondigde al in 2020 aan dat het werkt aan een serie rond Lando Calrissian, een personage dat voor het eerst te zien was in de film The Empire Strikes Back in 1980. Aanvankelijk zou die reeks gemaakt worden door Justin Simien, die in het verleden al Haunted Mansion en Dear White People maakte, maar nu wordt het project overgenomen door de broers Donald en Stephen Glover.

Lando

De overname door de broers Glover komt niet helemaal uit het niets. Donald Glover speelde in 2018 namelijk de rol van de jonge Lando in de film Solo: A Star Wars Story. Glover liet al weten dat hij graag zou terugkeren in die rol. “We zijn erover aan het praten. Dat is zowat alles wat ik erover kan zeggen zonder dat Kathleen Kennedy (de president van Lucasfilm, red.) me gaat vervloeken”, liet hij in april weten aan GQ. “Ik zou graag opnieuw Lando spelen. Het was leuk om hem te zijn, maar het moet op de juiste manier gebeuren.”

En daar zal hij nu zelf voor instaan, want Donald Glover en zijn broer Stephen zouden volgens Above the Line het project overgenomen hebben van Justin Simien. Daardoor lijkt het er dus ook op dat Donald Glover opnieuw in de huid van Lando Calrissian zal kruipen. Volgens Above the Line zijn de broers Glover op dit moment al enkele maanden betrokken bij het project. Dus van voor de stakingen van de scenaristen in de Verenigde Staten begonnen.

In het verleden werkten Donald en Stephen Glover al samen aan de reeks Atlanta, waarvan vorig jaar het laatste seizoen verscheen. Het is nog niet geweten wanneer Lando zal verschijnen op Disney+.

Bekijk hier nog eens de trailer van Solo: A Star Wars Solo met Donald Glover als Lando Calrissian:

Meer
Lees meer...