‘Down the Road’: Dieter Coppens en zes reisgezellen vertrekken naar exotische bestemming voor opnames nieuw seizoen

Het aftellen naar het vijfde seizoen van Down the Road op Eén kan beginnen. Op Instagram deelde presentator en reisbegeleider Dieter Coppers namelijk een foto van hemzelf met de zes deelnemers van dit seizoen op de luchthaven Brussels Airport. Daar begint voor het gezelschap een nieuw avontuur met alvast een lange vliegtuigreis.

Het eerste seizoen van Down the Road dateert al van begin 2018. Toen trok Dieter Coppers met zes jonge mensen met het syndroom van Down met een minibusje door West-Europa. Het programma kreeg niet alleen in eigen land heel wat lof, maar won ook internationaal enkele prestigieuze prijzen. Dat succes zorgde ervoor dat het format werd verkocht aan meerdere landen, zoals Nederland, Polen, Roemenië en Duitsland.

Ondertussen zijn er op Eén al vier seizoenen van Down the Road uitgezonden, telkens met nieuwe deelnemers en met een nieuwe bestemming. Begin 2019 was dat Zuid-Afrika en nog een jaar later werden Spanje en Marokko aangedaan. Voor het vierde seizoen eind 2020 trok de groep naar Lapland, in het noorden van Finland. Ieder seizoen zagen Eén en productiehuis Roses Are Blue de kijkcijfers van Down the Road groeien, tot zo’n 1,5 miljoen kijkers per aflevering voor de meest recente editie.

Thailand

Een vijfde seizoen kon dan ook niet uitblijven, maar liet wel iets langer op zich wachten dan we gewoon zijn. Ongetwijfeld was de coronacrisis daar niet vreemd aan. Zondag kwam Dieter Coppers dan eindelijk met het verlossende bericht dat de nieuwe opnames van Down the Road van start gaan.

“Valiezen gepakt, afscheid genomen, boardingpass op zak, weg zijn wij! Saar en ik vertrekken met Anne-Sophie, Simon, Bob, Ruben, Ellen en Isa. Mijn zes gloednieuwe vrienden, op weg naar grensverleggende avonturen”, schrijft hij bij een foto in de luchthaven met de nieuwe deelnemers.

Wanneer te zien op Eén?

Meteen maakte Dieter Coppers ook de nieuwe bestemming bekend. Die is met Thailand alvast exotischer dan ooit te voren. “Verslag van onze roadtrip zie je later bij Eén”, besloot Dieter Coppers. Een exacte releasedatum heeft het vijfde seizoen van Down the Road nog niet.

Bekijk hier Dieter Coppers en de zes nieuwe deelnemers van Down the Road voor hun vertrek naar Thailand:

Meer
Lees meer...