Dua Lipa gaat samenwerken met K-popgroep BLACKPINK

Dua Lipa gaat samenwerken met K-popgroep BLACKPINK

Dua Lipa springt mee op de K-popboot. De Britse zangeres heeft bekendgemaakt dat ze op de zogenaamde ‘super deluxe edition’ van haar album ‘Dua Lipa’ een nummer zal uitbrengen dat een samenwerking is met de razend populaire K-popgroep BLACKPINK. 

K-pop is niet meer weg te denken uit de hedendaagse muziekwereld. BTS is al met twee albums binnengekomen op nummer één in de hitlijsten in de Verenigde Staten en heeft onlangs ook een prestigieus YouTuberecord gebroken. Maar naast de populaire boysband BTS is er ook een vrouwelijke tegenhanger die het opvallend goed doet internationaal: BLACKPINK. En dankzij Dua Lipa zou deze K-popgroep wel eens volledig kunnen doorbreken in Europa.

Kiss and Make Up

Dua Lipa maakte deze week bekend dat ze een ‘super deluxe edition’ zal uitbrengen van haar album ‘Dua Lipa’. Daarop zullen naast de nummers van het reguliere album en de gewone deluxe versie ook drie nieuwe nummers te horen zijn. De titels van deze nieuwe nummers zijn Want To, Running en Kiss And Make Up. Waarvan vooral die laatste interessant belooft te worden. Het is namelijk een samenwerking met de K-popgroep BLACKPINK. Een meisjesgroep uit Zuid-Korea die de laatste tijd aan wereldwijde populariteit wint.

Ook Electricity, het nummer met Silk City, Diplo en Mark Ronson waarvan Dua Lipa deze week de clip uitbracht, zal terug te vinden zijn op de super deluxe edition van ‘Dua Lipa’, het album.

Facebook Dua Lipa

BLACKPINK

De K-popgroep BLACKPINK is steeds meer aan het winnen aan internationale populariteit. Toen ze enkele weken geleden hun nummer DDU-DU DDU-DU lanceerden, werd het een immens succes met 36,2 miljoen YouTube-views in de eerste 24 uur. Daarmee stond de clip op de tweede plaats op de lijst met videoclips die de meeste views kregen in de eerste 24 uur. Ondertussen zakte het een plaatsje nadat die andere K-popgoep BTS de nieuwe nummer één werd. Bovendien kwam ook het eerste mini-album van BLACKPINK, ‘Square Up’, binnen in de Amerikaanse Billboard 200.

BLACKPINK is een K-popgroep die al meer dan twee jaar meedraait in Zuid-Korea, maar die recentelijk steeds meer de internationale kaart trekt. Een samenwerking met de Britse Dua Lipa is dus hun volgende stap naar wereldwijde bekendheid.

In mei stond Dua Lipa al eens op de foto met Jennie en Lisa van BLACKPINK:

Ook de meisjes van BLACKPINK deelden toen foto’s met Dua Lipa op Instagram:

De super deluxe edition van ‘Dua Lipa’ komt uit op 19 oktober, tot dan zal je je dus tevreden moeten stellen met de gewone deluxe edition.

Gesponsorde artikelen