Duurste auto ter wereld verkocht, maar niemand mag weten wie de koper is

De wagen, een Rolls-Royce La Rose Noire Droptail, kost volgens verschillende media 25 miljoen euro. Al geeft Rolls-Royce zelf geen prijs. Er bestaan maar vier exemplaren van. Het verkochte model werd overigens op maat gemaakt.

Tijdens een privé-evenement werd de auto voorgesteld aan de nieuwe eigenaren, die wensen anoniem te blijven. Op de website van Rolls-Royce wordt eveneens een uitleg met heel wat foto’s gepresenteerd. Al wordt hevig gespeculeerd dat het zou gaan om Helene Mercier Arnault, de vrouw van Bernard Arnault. Op het moment van schrijven is hij de tweede rijkste man ter wereld die fortuin maakte met LVMH, waar onder meer Louis Vuitton en Dior onder vallen.

Waar voor zijn geld?

De wagen heeft zijn prijs voornamelijk te danken aan de materialen die het gebruikt, de gadgets die het bevat en het verfijnde handwerk die aan de bouw te pas kwam.

  • De duurste auto ter wereld is gemaakt van leer, hout en metaal. Er zit geen plastic in. De wagen bevat 1.603 houtplaatjes, die de indruk moeten wekken van vallende rozenblaadjes. Fijn detail: de vakman die de houtplaatjes moest maken, mocht er niet langer dan een uur aan één stuk aan werken, met een maximum van vijf uur per dag. Zo moest de hoogste concentratie bewaard worden.
  • In het dashboard zit een Royal Oak horloge van het merk Audemars Piquet verwerkt. Die kan worden losgemaakt en rond de pols worden gedragen. Dit type horloge kost an sich al tienduizenden tot honderdduizend euro.
  • In de auto met het afneembare dak is een ingebouwde Champagnedoos gemaakt van hetzelfde hout en leer, inclusief twee kristallen glazen. 
  • Een auto van dit kaliber en met deze gadgets, wordt niet per se voor zijn snelheid gebouwd of gekocht. Al zitten er onder de motorkap toch 600 paarden die de bolide met behulp van de V12-motor in vijf seconden van 0 naar 100 kilometer per uur voortstuwt en een maximumsnelheid van 250 kilometer per uur aantikt.

(ns)

Meer
Lees meer...