Duurste Starbucks-drankje ooit bevat 60 shots espresso

Zestig shots espresso. Of 4,5 gram cafeïne. Zoveel was er nodig om het duurste Starbucks-drankje ooit te maken. Kostprijs: 54,75 dollar, oftewel 40,20 euro.

Twaalf kopen, eentje gratis. Dankzij zijn Starbucks Gold-kaart mocht een zekere Andrew bij Starbucks een gratis drankje naar keuze bestellen. Ambitieus als de Texaan is, wilde hij het duurste drankje ooit bestellen. Dat record stond op 47,30 dollar (34,75 euro).

Met een glas/beker waar bijna 4 liter in kan, stapte hij zijn lokale Starbucks binnen en berekende hij samen met de barista wat er allemaal in moest. Na wat telwerk was de Sexagintuple Vanilla Bean Mocha Frappuccino geboren. Kostprijs: 40,20 euro. Een nieuw wereldrecord.

Enorm ongezond

Dubbele overwinning trouwens, want in tegenstelling tot het vorige wereldrecord, was Andrews brouwsel wel drinkbaar. Ondanks de 60 shots espresso die erin gingen.

Volgens Starbucks zit er in één espresso 75 milligram cafeïne, dus in heel zijn drankje zat 4,5 gram cafeïne. Verschrikkelijk ongezond, want vanaf 500 milligram per dag verhoogt de kans op hartritmestoornissen, maag- en darmklachten, hoofdpijn,… Gelukkig dronk Andrew maar een derde van het drankje.

Benieuwd hoe lang het wereldrecord stand houdt.

twitter @ACIFH