Ed Sheeran kondigt nieuw album aan

De Britse zanger Ed Sheeran heeft zijn volgende album aangekondigd. Na de albums ‘+’, ‘x’, ‘÷’, ‘=’ en ‘−’, gaat hij nu voor een compleet andere titel. Het nieuwe album kreeg namelijk de titel ‘Autumn Variations’ en zal op vrijdag 29 september 2023, aan het begin van de herfst verschijnen.

Amper enkele maanden na de release van ‘-‘, heeft Ed Sheeran al zijn volgende album aangekondigd. Het gaat om ‘Autumn Variations’ dat in september zal verschijnen.

‘Autumn Variations’

Ed Sheeran kondigde het album zelf aan met een video op Instagram. Daarin vertelt hij dat hij ‘Autumn Variations’ ongeveer gelijktijdig maakte met zijn vorige album ‘-‘ (Substract) dat in mei van dit jaar verscheen. Hij vertelt daarbij ook dat hij de inspiratie voor het album haalde bij de componist Elgar. Hij maakte de ‘Enigma Variations’. Daarbij componeerde hij 14 werken, die telkens gebaseerd waren op één van z’n vrienden. Ed Sheeran heeft met ‘Autumn Variations’ hetzelfde gedaan, maar daarbij ook de herfst als bron van inspiratie gezien.

“De herfst is een seizoen van verandering. Je komt uit de zomer, mensen zetten hun relatie stop of starten een nieuwe relatie, … Het is ook een periode waarin eenzaamheid vaak voorkomt. Ik merkte dat mijn vrienden en ik heel wat meemaakten afgelopen herfst en ik dacht dat dat wel een interessant onderwerp zou zijn voor een nieuwe album.” In de caption legt Ed Sheeran uit dat het album zal gaan over de “hoogtes als verliefd worden of nieuwe vriendschappen sluiten”, maar ook over de “laagtes als een gebroken hard, depressie, eenzaamheid of verwarring”.

‘Autumn Variations’ wordt het eerste album dat Ed Sheeran uitbrengt onder zijn eigen label Gingerbread Man Records. Het album verschijnt op vrijdag 29 september 2023.

Bekijk hier de aankondigingsvideo van Ed Sheeran op Instagram:

Meer
Lees meer...