Eerste Avicii-lied sinds zijn dood uit: een prachtige noodkreet

Het nieuwe nummer van Avicii, dat postuum verscheen, heet ‘SOS’. De track bevat een aantal diepzinnige zinnen die de overleden Zweedse dj-producer Tim Bergling zelf neerschreef. “Kan je mijn noodkreet horen en kan je helpen mijn geest tot rust te brengen?”, klinkt het. Het nieuw album van Avicii verschijnt op 6 juni.

Op 6 juni komt er een nieuwe plaat uit van Avicii met muziek waaraan hij tijdens de laatste maanden voor zijn dood sleutelde. Het gros van de nummers was voor 75 à 80 procent klaar volgens de producers van de dj. Op basis van dat materiaal en notities op de computer en smartphone van Avicii werden de nieuwe songs in elkaar gestoken.

Het eerste nummer van dat album heeft echter nu al het daglicht gezien. Wake me up-zanger Aloe Blacc nam de vocalen voor zijn rekening. De volledige winst van het album gaat naar de Tim Bergling Foundation. Die heeft Avicii zijn familie opgericht om mensen te helpen die kampen met psychische problemen en zelfmoordgedachten.

Volgens Blacc schreef Avicii de lyrics voor SOS “recht uit zijn hart en vanuit zijn persoonlijke strijd”: “Hij wilde mensen die help nodig hebben de juiste woorden geven.”

(Draaien op Tomorrowland? Dat kan: zo win je de dj-wedstrijd.)

SOS van Avicii:

Wie met vragen zit kan de Zelfmoordlijn bereiken op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be

10 opkomende Belgische dj’s om je beentjes los te gooien.

Meer
Lees meer...