Eerste Marvel-strip onder de hamer voor 1,2 miljoen dollar

Marvel is gigantisch populair. Da’s niks nieuws. Maar het zijn niet alleen de films van het merk die mensen helemaal in de ban houden. Ook de stripboeken (die liefst van al zo oud mogelijk zijn) kunnen fans en verzamelaars bekoren. De eerste strip uit de reeks werd geveild voor maar liefst 1,2 miljoen dollar. Da’s ongeveer een miljoen euro.

Fans en verzamelaars hebben er alles voor over om hun collectie zo uitgebreid mogelijk te maken. Da’s bij verzamelaars van oude stripboeken niet anders.

Verzamelaar van historische stripboeken

In het Amerikaanse Dallas ging namelijk de allereerste Marvel-strip onder de hamer. Dat gebeurde in het veilinghuis Heritage Auctions. De koper (die via de telefoon bood) wil volgens het huis anoniem blijven.

Marvel Comics Veiling
Heritage Auctions

Het stripboek werd voor het eerst verkocht in 1939. Het kostte toen amper 10 cent. Nu is het dus veel meer waard, want een verzamelaar telde er maar liefst 1,26 miljoen dollar voor neer. Da’s ongeveer een miljoen euro.

Het veilinghuis sprak over een “historische kopie van een historische comic”. Het eerste Marvel-stripboek introduceerde personages zoals Human Torch en de Sub-Mariner. In die tijd heette de uitgeverij nog Timely.

Duurste strip ooit

Het stripboek is de duurste Marvel-verkoop ooit. Maar een miljoen euro is niet het meeste dat ooit voor een comic op tafel gelegd is. In 2014 ging een Superman-strip via eBay onder de hamer voor maar liefst 3,2 miljoen dollar (een slordige drie miljoen euro).

Meer
Lees meer...