Dit is de eerste single van ‘The Voice Kids’-winnares Sikudhani

Sikudhani won afgelopen vrijdag het zevende seizoen van The Voice Kids in Vlaanderen. Daarmee won ze niet alleen 10.000 euro, maar mocht ze ook een eigen single uitbrengen. Sikudhani koos daarbij met Who You Are voor een cover van Jessie J.

Al van bij haar eerste optreden was Sikudhani, een 13-jarig meisje uit Antwerpen, een van de favorieten om The Voice Kids te winnen. Tijdens de Blind Auditions bracht ze een eigen versie van Opportunity van Quvenzhané Wallis. Daarmee belandde ze in het team van Pommelien Thijs waar ze nog verder groeide.

In de Knockouts ging Sikudhani voor een krachtig optreden met The Winner Takes it All van ABBA. In de halve finale ontroerde ze met Part Of Your World van Halle Bailey uit The Little Mermaid. De finale begon ze door een cover van het winnende nummer van het meest recente Eurovisiesongfestival te brengen: Tattoo van Loreen. Dat bracht haar in de superfinale en daar ging ze voor de klassieker I Will Always Love You van Whitney Houston. 

Who You Are

Door haar overwinning mag Sikudhani een eigen single uitbrengen. Dat werd een cover van Who You Are van Jessie J. “Dit nummer gaat over het feit dat het oké is om je soms niet helemaal oké te voelen. Dat je jezelf moet kunnen zijn en je niet moet laten wegduwen in een wereld waar jaloezie, homofobie of racisme dat effect op je kunnen hebben. Ik probeer (zelf)zekerheid te geven aan wie het kan gebruiken, en daarnaast is het ook gewoon een heel leuk nummer om te zingen”, zegt de jonge zangeres daar zelf over.

Meer
Lees meer...