Dit is de winnaar van ‘The Voice Kids 2023’

Het zevende seizoen van The Voice Kids is beslist. Na een spannende finale wist Sikudhani, van het team van Pommelien Thijs, zich als winnaar te kronen. Zij brengt zo meteen haar eerste single uit.

Vijf Blind Auditions, drie Knockouts en één halve finale brachten uiteindelijk acht jonge talenten vrijdagavond in de finale van The Voice Kids op VTM. Nisa, Ines, Ariona, Sofian, Miriam, Sikudhani, Lize en Sid hadden er dus allemaal al een mooi parcours opzitten, maar uiteraard kon er slecht één winnen.

De finale begon, na een gezamenlijk optreden, met acht individuele optredens. Daarna mochten de coaches elk nog één van hun twee overgebleven kandidaten meenemen naar de superfinale. Dat werden uiteindelijk Sikudhani, Miriam, Sofian en Ines. Zij verschenen daarna alle vier nog één keer op het podium, waarna het aan de digitale publieksjury was om de uiteindelijke beslissing te nemen.

Sikudhani

Die kozen dus voor Sikudhani, een 13-jarig meisje uit Antwerpen dat al sinds haar vier jaar gepassioneerd met muziek bezig is. Ze begon The Voice Kids met een eigen versie van Opportunity van Quvenzhané Wallis tijdens de Blind Auditions. In de Knockouts ging Sikudhani voor een krachtig optreden met The Winner Takes it All van ABBA. In de halve finale ontroerde ze met Part Of Your World van Halle Bailey uit The Little Mermaid.

De finale begon Sikudhani door het winnende nummer van het meest recente Eurovisiesongfestival te brengen: Tattoo van Loreen. Afsluiten deed ze uiteindelijk met I Will Always Love You van Whitney Houston. Door haar overwinning krijgt Sikudhani niet alleen 10.000 euro, maar mag ze ook een single uitbrengen. Dat is een cover geworden van Who You Are van Jessie J.

Pommelien Thijs

De overwinning van Sikudhani betekent meteen ook dat Pommelien Thijs al tijdens haar eerste seizoen als coach de overwinning pakt. “Sikudhani doet me denken aan mezelf toen ik klein was en hoe ik naar muziek keek. Ze brengt een bepaalde fun naar het podium, ze is een heerlijke meid, altijd aan het lachen en het was heerlijk om met haar te werken. Kortom: ze is de verdiende winnares van dit seizoen!”, spaart die haar lof niet.

Kijk hier naar het optreden van Sikudhani in The Voice Kids:

Meer
Lees meer...