EK voetbal: Schotse fans veroveren München in aanloop naar openingswedstrijd tegen Duitsland

Het EK voetbal 2024 gaat vanavond om 21 uur van start met het duel tussen Duitsland en Schotland. Hoewel het organiserende land Duitsland in die match zwaar favoriet is, zijn het toch vooral de Schotse fans die zich laten opmerken. Zij hebben namelijk met zo’n 200.000 – vaak zeer luide – aanwezigen de volledige binnenstad van München ingepalmd.

Duitsland wordt na een moeilijke periode door velen niet gezien als topfavoriet op EURO 2024. Toch hoopt het land dankzij het thuisvoordeel zich op 14 juli voor de vierde keer tot Europees kampioen te kunnen kronen. Schotland is dan weer vooral blij dat ze zich voor de tweede keer op een rij konden kwalificeren voor het EK.

Tartan Army

Hoewel Schotland hoopt op een stunt, zullen het waarschijnlijk vooral hun trouwe fans zijn die zich laten opmerken. De voorbije dagen doken op sociale media al heel wat beelden op van de ‘Tartan Army’, zoals de Schotse fans genoemd worden. In totaal zouden er zo’n 200.000 Schotten naar Duitsland zijn afgereisd. De meesten onder hen hebben geen tickets voor de wedstrijden weten te bemachtigen, maar dat deert hen niet.

Volgens Peter Vandenbempt van Sporza zijn er nog geen incidenten gemeld met Schotse fans. Het supporterslegioen laat zich vooral opmerken door de gigantische hoeveelheden bier die ze kunnen verzetten. Al op de luchthaven zouden ze alle voorraad hebben opgedronken. Hetzelfde zouden ze nu gedaan hebben in meerdere cafés in München, waar de openingswedstrijd tegen Duitsland doorgaat.

Heel wat fans hebben ook hun doedelzak meegepakt. Daarmee begeleiden ze de vele supportersliederen die al enkele dagen door München weerklinken.

Enkele beelden van de Schotse fans op het EK voetbal:

Meer
Lees meer...