Elektrisch rijden wordt makkelijker met nieuwe Google Maps functies

Google Maps lanceert een reeks nieuwe functies die het voor bestuurders van elektrische voertuigen (EV) eenvoudiger maken om laadpalen te vinden en hun ritten te plannen. De updates, die de komende maanden worden uitgerold, zijn speciaal ontworpen om de ervaring van mensen met elektrische wagens naadlozer en efficiënter te maken.

Een van de belangrijkste nieuwe functies is de verbeterde informatie over laadpalen. Google Maps toont nu niet alleen de locatie van laadpalen, maar ook details zoals het exacte gedeelte van een parkeerplaats of gebouw waar ze zich bevinden. Dit maakt het voor bestuurders gemakkelijker om de laadpaal te vinden, vooral in complexe omgevingen zoals winkelcentra of luchthavens.

Daarnaast gaat Google Maps ook gebruikmaken van AI-gebaseerde beschrijvingen uit gebruikersrecensies om bestuurders te voorzien van nuttige informatie over de laadpalen, zoals de toegangsweg of eventuele tips voor gebruik.

Real-time beschikbaarheid en laadsnelheid

Naast de locatie- en detailinformatie, toont Google Maps nu ook real-time informatie over de beschikbaarheid van laadpalen. Bestuurders kunnen zien of er op een bepaalde locatie vrije laadpalen zijn, wat tijdverspilling bij het zoeken naar een beschikbare paal kan helpen voorkomen.

De app toont ook de laadsnelheid van elke laadpaal, zodat bestuurders kunnen kiezen voor de snelste optie wanneer ze haast hebben.

Gepersonaliseerde routeplanning met laadstops

Een van de meest handige nieuwe functies is de mogelijkheid om routes te plannen met ingebouwde laadstops. Google Maps kan nu rekening houden met het EV-model van de bestuurder en hun rijgedrag om de meest efficiënte route te berekenen, inclusief stops bij laadpalen wanneer dat nodig is.

Deze functie is met name handig voor langere ritten, waar het belangrijk is om de batterijduur van de EV goed te beheren.

Beschikbaarheid

De nieuwe functies voor EV-bestuurders worden de komende maanden gefaseerd uitgerold. Ze zijn eerst beschikbaar voor auto’s met ingebouwd Google-systeem. Later zullen de functies ook beschikbaar worden voor gebruik op mobiele apparaten.

Meer
Lees meer...