Elon Musk speelt haasje-over met Jeff Bezos als rijkste mens ter wereld

Elon Musk hopte donderdag over Jeff Bezos als rijkste man in de wereld, maar maandag zakte hij al terug naar de tweede plaats door dalende Tesla-aandelen. Woensdag staat hij opnieuw op kop.

Volgens het zakenmagazine Forbes, dat de lijst van rijkste mensen opstelt, heeft Musk nu een fortuin van 176,2 miljard, terwijl Amazon-CEO Jeff Bezos 182,1 miljard dollar op zijn naam mag schrijven.

Vorige week donderdag was Musk zijn vermogen opgelopen tot 188,5 miljard dollar. Maar een scherpe val van het Tesla-aandeel maandag maakte daar al meteen een einde aan. Het aandeel ging toen 8 procent omlaag, zijn sterkste daling sinds eind september. Daardoor verloor Musk 13,5 miljard dollar en kwam zijn vermogen op 176,2 miljard uit. Woensdag had hij echter alweer 183,8 miljard in zijn portefeuille, volgens Forbes.

Geen loon

Musk keert zichzelf amper loon uit, maar hij heeft vooral veel aandelen in zijn bedrijven Tesla en SpaceX. Hij bezit 20 procent van de autobouwer Tesla en 48 procent van het ruimtebedrijf SpaceX. Daarnaast heeft hij nog opties op 57 miljoen Tesla-aandelen die over de voorbije en komende jaren worden uitgeoefend en krijgt hij gratis aandelen als het bedrijf bepaalde doelen haalt.

Gezien het Tesla-aandeel 740 procent hoger ging in 2020 heeft hij daar al een flinke duit op verdiend. Maar dat werkt ook omgekeerd natuurlijk: als de aandelen serieus zakken, verliest hij op papier een grote som geld. Maar zolang hij die aandelen niet verkoopt, heeft hij dat geld natuurlijk niet in handen.

Meer
Lees meer...