Elon Musk onttroont Jeff Bezos als rijkste mens ter wereld

Jeff Bezos, de baas van Amazon, is niet langer de rijkste mens ter wereld. Hij wordt onttroond door Tesla-topman Elon Musk, berekende het financiële persagentschap Bloomberg.

Door de koersstijging van het Tesla-aandeel op de beurs (+4,8 procent op donderdag) is Musk nu op papier 188,5 miljard dollar waard. Dat is anderhalf miljard meer dan Bezos. De 49-jarige ingenieur, geboren in Zuid-Afrika, is niet alleen de man achter Tesla, maar ook achter het ruimtevaartbedrijf SpaceX.

Tesla-aandelen

Bezos voerde al sinds oktober 2017 de miljardairsindex van Bloomberg aan en bereikte als eerste al eens de kaap van 200 miljard dollar vermogen. Zijn internetbedrijf Amazon is alomtegenwoordig. Hij kon bovendien profiteren van de boom in het onlineshoppen tijdens de coronapandemie.

Maar voor Musk was 2020 nog specialer. Op amper twaalf maanden tijd zag hij zijn fortuin toenemen met meer dan 150 miljard dollar. Volgens Bloomberg gaat het mogelijk om “de snelste vermogenscreatie ooit.”

Musk bezit 20 procent van de aandelen van Tesla, en die gingen vorig jaar maar liefst 743 procent omhoog. Daarnaast bezit hij ook aandelenopties, die goed zijn voor een winst op papier van 42 miljard dollar.

Mars

Ondanks al die rijkdom verklaarde Musk eerder dat hij geen belang hecht aan materiële zaken. Buiten zijn aandelen in Tesla en SpaceX zou hij weinig bezittingen hebben. Met zijn geld wil hij naar eigen zeggen vooral bijdragen aan het verkennen van de ruimte en leven mogelijk maken op Mars.

Aan de miljardairsindex van Bloomberg is sinds het jaarbegin al één en ander gewijzigd. Op minder dan een week in het nieuwe jaar is ook de Chinese zakenman Zhong Shanshan over Warren Buffett gesprongen, tot de zesde plaats, nadat hij 15 miljard dollar rijker werd door de koersstijging van zijn waterbedrijf.

Meer
Lees meer...