Er komt een Tamagotchi van de Pokémon Eevee

Er komt een Tamagotchi van de Pokémon Eevee

Wie in de jaren ’90 of eind jaren ’80 geboren is, was waarschijnlijk bezeten door twee hysterische kinderhypes: Pokémon en Tamagotchi. In Japan is Tamagotchi nog steeds razend populair en er komt een nieuwe, speciale Pokémon-variant uit.

Wat is zo’n Tamagotchi ook weer? Het gaat om een klein zakcomputertje met daarop een simpele game. Het doel is om een virtueel beestje op te voeden. Als je het niet goed verzorgde, kon het zelfs sterven.

(Je kan ook je Tamagotchi verzorgen op je smartphone.)

Niet eerste keer

Binnenkort zal dat virtueel beestje een Pokémon zijn. Het is niet de eerste keer dat er een samenwerking is tussen Pokémon en Tamagotchi. Begin 2000 kwam er al een Tamagotchi op de markt met de drie originele starters-Pokémon en Pikachu. De nieuwste Pokémon Tamagotchi lijkt te draaien om Eevee. Wellicht is dat ter promotie van de games Pokémon: Let’s Go Pikachu en Eevee. De release staat gepland op 16 november.

(Hier zijn 13 redenen waarom Gent de ideale plaats is om Pokémon te vangen.)

Evolueren mogelijk

Het nieuws is gelekt door de Pokémonwebsite Serebii. Het ziet ernaar uit dat we een Tamagotchi mogen verwachten uit de Nano-lijn. Je kan Eevee zelfs kleding aandoen zoals een Team Rocket-outfit. Bovendien kan je verschillende soorten Eevee krijgen, waaronder een Ditto Eevee. Die is te herkennen aan zijn opvallende ogen. Het zou ook mogelijk zijn om hem of haar te laten evolueren.

(Zoveel zijn je oude Pokemon-kaarten waard.)

De gelekte afbeelding:

Deze topgames komen uit in oktober en november.

Gesponsorde artikelen