‘Eurovisiesongfestival’: Belgische inzending Jérémie Makiese zingt ‘Miss You’ voor het eerst live

De internationale pers heeft afgelopen weekend de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival voor het eerst live te horen gekregen. Jérémie Makiese zong zijn lied Miss You op een Londense preparty voor de liedjeswedstrijd en zette daar een goede prestatie neer. Op donderdag 12 mei probeert hij in Turijn in de tweede halve finale een finaleplaats te bemachtigen.

Naar aloude traditie was het na een jaartje VRT in 2022 opnieuw aan de RTBF om de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival te kiezen. De Waalse zender koos daarvoor – net zoals de voorbije tien jaar – een relatief onbekende jonge artiest die naam maakte via de talentenwedstrijd The Voice Belgique.

Jérémie Makiese won dat programma één jaar geleden en was dus een logische keuze. De amper 21-jarige zanger is in Antwerpen geboren, maar woont sinds zijn 6 jaar in de rand rond Brussel. Daardoor is hij wel nog steeds perfect tweetalig. Op het vlak van zingen, is hij een autodidact want hij heeft nooit zanglessen gevolgd. Wel is hij ook een talentvolle doelman die recent zelfs een profcontract tekende bij Royal Excelsior Virton in Eerste Klasse B.

Tweede halve finale op 12 mei

Op het Eurovisiesongfestival zal hij het nummer Miss You zingen. Het lied is een combinatie van sterke vocals, hip hop en soul. Zijn eerste grote livetest doorstond de jonge Belg alleszins met glans.

Op donderdag 12 mei komt hij in de tweede halve finale als zestiende (en op twee na laatste) aan beurt. Volgens de bookmakers mag België daarbij rekenen op een plaats in de top tien en dus een bijhorend ticket voor de finale van zaterdag 14 mei.

Kijken luister hier naar Miss You door Jérémie Makiese:

Meer
Lees meer...