Left Right
scrollTop top

Eurovisiesongfestival: Geslaagde eerste repetitiedag voor Hooverphonic


Hooverphonic Eurovisie repetitie
© EBU / THOMAS HANSES

Intiem, een tikje duister en steengoed gezongen. Hooverphonic lost de verwachtingen netjes in tijdens hun eerste repetitie op het Eurovisiesongfestival-podium.

Door Griet Wils

Zowel de fans als ongetwijfeld ook Hooverphonic zelf hebben lang uitgekeken naar het moment dat de band éindelijk het Heilige Podium mocht betreden. Tijdens de eerste repetitie werd meteen duidelijk dat Hooverphonic niet aan z’n proefstuk toe is. Dat er binnenkort 180 miljoen paar ogen op hen gericht zijn, heeft geen impact op de zenuwen of de kwaliteit van de zang. Meer nog, de band laat een optreden op een internationaal podium binnenkomen als een huiskamerconcert.

Vast team

Dit is natuurlijk ook te danken aan de art direction en regie, die in de bekwame handen liggen van Ignace D’Haese en Hans Pannecoucke, beiden al jarenlang vaste waarden in het Hooverphonic-team. Er is gekozen voor een stijlvolle act, die Geike letterlijk en figuurlijk laat schitteren.

Zij staat in het midden van het podium en wordt op vier kleinere verhoogjes omringd door Alex Callier, gitarist Raymond Geerts, achtergrondzangeres Monique Harcum en drummer Arnout Hellofs. Off-stage wordt de band nog ondersteund door achtergrondzanger Stef Caers. De cameravoering is erg rustig met lang durende shots en veel close-ups van Geike.

Glitterjurk

Hooverphonic Eurovisie repetitie
EBU / THOMAS HANSES

De zangeres is gekleed in een zwarte, rugloze mini-jurk, bezet met Swarovski-kristallen die dezelfde kleur hebben als Geikes blauwe ogen. De outfit wordt afgewerkt met een paar dij-hoge zwarte laarzen. Ook de rest van de band is in het zwart gekleed, wat maakt dat het geheel – hoewel erg stijlvol – misschien een beetje té artsy is voor het Songfestival-podium?

Nochtans werkte stylist Tom Eerebout – die de outfits samenstelde – eerder ook al samen met Kylie Minogue en Lady Gaga. Dus wie weet zitten er ook enkele meer kleurrijke outfits in de koffer, en worden die tijdens de volgende repetitiedag bovengehaald …

Bekijk hier een klein fragment van de eerste repetitie van Hooverphonic:

Hooverphonic treedt als elfde act op tijdens de eerste halve finale op dinsdag 18 mei.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…