Hooverphonic trekt naar Eurovisiesongfestival met ‘The Wrong Place’

De Belgische inzending voor het komende Eurovisiesongfestival is bekend. Zoals al langer geweten is, zal Hooverphonic ons land vertegenwoordigen en dat doen ze met het nummer The Wrong Place.

Het Eurovisiesongfestival van 2021 komt steeds dichterbij. Het is dan ook niet echt verrassend dat heel wat deelnemers hun nummers beginnen te releasen. Daarvoor hebben ze nog tijd tot uiterlijk 15 maart. Zo lang wachtte Hooverphonic echter niet om hun inzending los te laten op de wereld.

Johnny Cash

Het nummer The Wrong Place is geschreven door Alex Callier samen met de Waalse Charlotte Foret, een voormalige winnares van The Voice Belgique. “Tijdens een schrijfsessie met Charlotte hoorden we Johnny Cash op de radio. Al lachend gaven we onszelf de uitdaging om in de song een stukje tekst over Johnny Cash te zetten. Dat resulteerde in ‘Don’t you ever dare to wear my Johnny Cash T-shirt’. De rest van de song is rond die lyric geschreven”, zegt Alex Callier over het tot stand komen van het nummer.

Toen was het Callier overigens nog niet duidelijk dat dit het nummer zou zijn waarmee hij naar Rotterdam zou trekken. “We hebben de song helemaal niet geschreven met het Eurovisiesongfestival in gedachten, maar toch kwam het nummer telkens weer bovendrijven bij de selecties. Het liet ons maar niet los”, legt hij uit.

Geike Arnaert

Een jaar geleden was Hooverphonic ook al aangeduid om voor België deel te nemen aan het afgelaste Eurovisiesongfestival. Het nummer waarmee dat toen zou gebeuren – Release Me – klinkt helemaal anders dan The Wrong Place. Door de aanwezige drumbeat klinkt het nummer meer up-tempo en minder dromerig.

Er is dan ook veel veranderd voor de groep het voorbije jaar. Zangeres Luka Cruysberghs werd namelijk opzij geschreven om plaats te maken voor de terugkerende Geike Arnaert.

Bekijk hier de clip van The Wrong Place

Lees ook:

Meer
Lees meer...