Hooverphonic lost donderdag nieuw Eurovisienummer

Hooverphonic maakt overmorgen bekend met welk nummer het ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Kort nadat de editie van 2020 uitgesteld werd door de coronacrisis, raakte al bekend dat Hooverphonic de Belgische inzending zou blijven. Voorwaarde daarvoor was wel dat de band met een nieuw nummer zou komen. En dat nummer is nu ook af en klaar om op de wereld losgelaten te worden.

Het Eurovisiesongfestival van 2021 komt steeds dichterbij. Het is dan ook niet echt verrassend dat heel wat deelnemers hun nummers beginnen te releasen. Ook Hooverphonic hoort bij die groep mensen. De band lost overmorgen het nummer waarmee die België zal vertegenwoordigen in Rotterdam.

Hooverphonic mét Geike Arnaert

Heel veel is nog niet geweten over dat nummer. Wat wél bekend is, is dat het het eerste nieuwe nummer met Geike Arnaert wordt. De oorspronkelijke zangeres van de band keerde in november officieel terug naar Hooverphonic.

Release Me

Geike Arnaert vervangt de 20-jarige Luka Cruysberghs. Zij was twee jaar lang de zangeres van Hooverphonic. Luka was dan ook te horen in Release Me. Da’s het nummer waarmee Hooverphonic in 2020 zou deelnemen aan het Eurovisiesongfestival.

Release Me werd matig onthaald. Heel wat fans van Hooverphonic en het Eurovisiesongfestival vonden het dus eigenlijk niet zo erg dat de Belgische band een ander nummer zou moeten kiezen. Dat nummer wordt overmorgen, op 4 maart, gelost.

Nieuw nummer

Hooverphonic liet eerder vandaag al een teaser van dat nieuwe nummer op de wereld los. Maar van die teaser worden we niet echt wijzer. Wie wil, kan het nummer nu al opslaan op Spotify of Apple Music. Wie dat niet wil, moet wachten tot Hooverphonic op 4 maart de clip van het nummer op YouTube lost.

Het Eurovisiesongfestival gaat door van 18 tot en met 22 mei in Rotterdam.

Meer
Lees meer...