NikkieTutorials wordt officiële host Eurovisiesongfestival 2021

Nikkie De Jager, die we beter kennen als NikkieTutorials, zal een officiële host zijn op het Eurovisiesongfestival van 2021. Normaal nam Nikkie tijdens de editie van 2020 de online content voor haar rekening. Maar nu het Eurovisiesongfestival een jaar uitgesteld is, zal Nikkie tijdens de volgende editie een officiële host zijn.

Het Eurovisiesongfestival in Rotterdam, dat gepland stond voor mei 2020, zal uiteindelijk doorgaan in mei 2021. Het zal geen exacte kopie worden van de show die de Nederlandse omroepen gemaakt hadden, want er is zo al een switch bij de presentatoren van het Eurovisiesongfestival. Dat waren vorig jaar Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley. Nikkie De Jager (NikkieTutorials) zou dan de online host zijn. Maar zij kreeg promotie tot officiële host.

NikkieTutorials

Nikkie maakte het nieuws zelf bekend in een Q&A-video op haar YouTubekanaal. In die video blikte ze terug op een bewogen jaar, niet alleen door de uitbraak van het coronavirus, maar ook om persoonlijke redenen. Zo deelde Nikkie in het begin van 2020 dat ze transgender is en werd ze enkele maanden later het slachtoffer van een gewapende overval.

In de video blikt Nikkie ook vooruit naar 2021 en daarbij maakt ze bekend dat ze tijdens de volgende editie van het Eurovisiesongfestival één van de officiële hosts zal zijn. “Toen ze zagen wat ik in m’n mars had, hebben ze mij een upgrade gegeven. Dus nu ben ik echt één van de hosts.”

Ze ziet het zelf ook als een geweldige eer om de eerste transgender presentatrice te zijn van het Eurovisiesongfestival. “Ik ben vereerd en trots om daar te mogen staan als transvrouw voor heel Europa en Australië.”

Grote droom

Nikkie stak die ambitie nooit onder stoelen of banken. Zo tweette ze in 2019, net nadat de Nederlander Duncan Laurence het Eurovisiesongfestival won, al dat ze dolgraag de volgende editie zou presenteren.

Die wens werd gedeeltelijk vervuld in 2020. Als het Songfestival dan had doorgegaan, was Nikkie de ‘online host’. Maar die editie kon door de uitbraak van het coronavirus niet doorgaan. En dat bracht een leuk cadeautje met zich mee voor Nikkie. Want zij mag zich nu een officiële host van het Eurovisiesongfestival van 2021 noemen. Het is nog niet bekend of alle andere hosts zullen terugkeren.

Het Eurovisiesongfestival zal doorgaan op 18, 20 en 22 mei 2021.

Meer
Lees meer...