Eurovisiesongfestival deelt eerste beelden van podiumontwerp

Ee BBC, gastheer van het aankomende Eurovisiesongfestival in Liverpool, heeft het podiumontwerp van dat event bekendgemaakt. Naar eigen zeggen is het indrukwekkende podium geïnspireerd door “samenhorigheid, feest en gemeenschap”.

“De architectuur is geïnspireerd op een brede knuffel, waarbij de armen worden geopend voor Oekraïne, de artiesten van de show en gasten van over de hele wereld. Ik concentreerde me op de culturele aspecten en overeenkomsten tussen Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk en meer specifiek Liverpool, van muziek, dans en kunst tot architectuur en poëzie”, legt decorontwerper Julio Himede uit aan Eurovision.tv. Hij was in het verleden onder andere ook al aan het werk voor de Grammy’s en MTV EMA’s.

Liverpool

Het Eurovisiesongfestival gaat in mei 2023 door in Liverpool in het Verenigd Koninkrijk. Die stad kreeg de organisatie toegewezen nadat winnaar Oekraïne door de oorlog niet de nodige veiligheid kon garanderen. Aangezien de UK tweede werd in 2022 schoof de organisatie zo naar hen toe. De bedoeling is om een evenement te organiseren waarbij Oekraïne wel nog steeds centraal staat.

Het indrukwekkende podium is 450 vierkante meter groot, met daarbij ook nog eens 220 vierkante meter aan onafhankelijk bewegende en draaiende videoschermen. In de vloer zijn 700 videotegels geïntegreerd en er is meer dan 1.500 meter LED-verlichting. “We wilden een decorontwerp dat mensen zich jarenlang zullen herinneren”‘”, zegt Andrew Cartmell, uitvoerend producent van de wedstrijd. “Het is voor ons belangrijk dat de delegaties de grootst mogelijke ruimte hebben om mee te werken. We wilden ze een set geven met veel mogelijkheden.”

Bekijk hier het podiumontwerp van het Eurovisiesongfestival:

Meer
Lees meer...