Left Right
scrollTop top

Handig: Facebook laat je nu je oude (beschamende) foto’s van je tijdlijn verwijderen


Facebook laat je nu je beschamende foto's verwijderen
© ISOPIX

Facebook heeft vandaag de nieuwe functie Manage Activity gelanceerd. Hiermee kunnen gebruikers meerdere bepaalde foto’s in één keer verwijderen van hun tijdlijn. Handig voor als er nog foto’s met je oud lief circuleren op je sociale media-account!

Facebook zegt dat de nieuwe functie een filteroptie zal hebben om berichten met bepaalde mensen of van bepaalde periodes te verwijderen.

Nog meer controle geven over gegevens

Met Manage Activity kan je filteren op welke berichten je wilt verwijderen.
(bron: Facebook)

De bedoeling van Manage Activity is om beter weer te geven wie je op dit moment bent en hoe je er op dit moment echt uitziet. Met de nieuwe functie is het bijvoorbeeld mogelijk om beschamende foto’s uit je studententijd te verwijderen van je profiel. Ook oude foto’s van een vorige relatie op Facebook kunnen met Manage Activity simpel verwijderd worden. De nieuwe functie zal eerst naar de mobiele app komen vooraleer ze ook via de andere browsers te gebruiken is. Dat schrijft technologiewebsite The Verge.

bron: Facbook

Er zijn een paar opties om een ​​bericht van je tijdlijn te verwijderen. Het kan naar de prullenbak worden gestuurd waar het onmiddellijk wordt verwijderd uit de openbare weergave, maar pas 30 dagen later definitief wordt verwijderd (uiteraard kan je ze ook nog altijd manueel verwijderen). Een andere optie is een bericht archiveren, wat betekent dat bericht niet meer publiekelijk staat, maar wel nog in privé kan bekeken worden.

Manage Activity is de laatste poging van Facebook om zijn gebruikers meer controle te geven over hun gegevens. Vorig jaar lanceerde Facebook een Clear History-tool, waardoor gebruikers hun internetgeschiedenis konden ontkoppelen van hun Facebook-account. Ondanks de naam verwijdert Clear History deze gegevens niet. Het verwijdert enkel de link tussen je browser en je Facebook-account.

Bulkverwijderingen op Twitter

Op Twitter wil je misschien ook wel enkele oude tweets verwijderen. Twitter moet wel nog een officiële tool voor bulkverwijdering aanbieden. In het verleden is het al vaak gebeurd dat bekende gezichten in diskrediet werden gebracht doordat enkele oude tweets naar boven werden gehaald. Gelukkig bestaan er wel andere onofficiële tools beschikbaar om op Twitter bulkverwijderingen door te voeren.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…