‘Familie – Het ware gelaat van Joris’: Hierover gaat de webreeks op VTM GO

De seizoensfinale van Familie komt eraan, waarna het programma deze zomer even van het scherm verdwijnt. Gelukkig is er ook deze zomer een webreeks die te bekijken is op VTM GO. Die heet Familie – Het ware gelaat van Joris en toont hoe Bert Van den Bossche de voorbije jaren leefde als Joris. Verder keert ook Gunther Levi terug als Peter Van den Bossche.

Het 33ste seizoen van Familie eindigt deze week met twee dubbelafleveringen op donderdag 27 en vrijdag 28 juni. Daarin zal alles draaien om de grote familiereünie met heel wat oude bekenden die terugkeren. Na deze ongetwijfeld spannende seizoensfinale verdwijnt Familie even van het scherm, tot na de zomer.

Familie – Het ware gelaat van Joris

Gelukkig worden de fans deze zomer niet volledig aan hun lot overgelaten. VTM komt namelijk opnieuw met een webreeks op hun streamingdienst VTM GO. Deze reeks kreeg de naam Familie – Het ware gelaat van Joris en gaat meteen na de seizoensfinale van start. Daarna is er iedere vrijdag een nieuwe aflevering. Via VTM GO+ kan je zelfs meteen alles bingen.

Familie – Het ware gelaat van Joris zal gaan over Joris, die eigenlijk Bert Van den Bossche heet. De zomerreeks zal tonen hoe Bertje ook het brein was achter eerdere gebeurtenissen uit het recente verleden. Als kijker krijgen we te zien hoe verschillende schokkende gebeurtenissen uit het verleden écht tot stand zijn gekomen.

Steven De Lelie en Gunther Levi

Voor de rol van Bart Van den Bossche keert Steven De Lelie terug. Hij speelde deze rol tot 2015, maar is – na de plastische chirurgie van Bertje – vervangen door Jan Sobrie. “Ik vond het vooral onwaarschijnlijk fijn om de collega’s allemaal terug te zien. Het voelde echt als familie en het leek wel of ik nooit was weggeweest. Terug in de huid van Bert kruipen, was vooral spannend. Hij is met de jaren nog donkerder en slechter geworden. Zelfs de mensen van make-up en script zaten vaak vol afschuw toe te kijken. Het belooft dus spannend te worden. Veel geheimen worden opgehelderd en er zit een megagrote onthulling in”, legt Steven De Lie uit.

Omdat Familie – Het ware gelaat van Joris zich in het verleden afspeelt, keert ook Gunther Levi terug. Zijn personage Peter Van den Bossche stierf in de soap in 2022, maar staat nu dus spreekwoordelijk terug op uit de dood. “Na twee jaar zal eindelijk blijken wie Peter Van den Bossche heeft vermoord en welke gebeurtenissen daaraan voorafgingen. Het was voor mij na al die tijd echt leuk om nog eens te mogen filmen voor Familie en een enorm fijn weerzien met vele vroegere collega’s”, blikt hij vooruit.

Naast Steven en Gunther is ook Charlotte Sieben als Louise te zien in de webreeks en kruipt Line Ellegiers (Geub, Callboys) in de huid van het personage Nancy. Dat is de buurvrouw van Bertje, waarmee hij het zeer goed kan vinden.

Meer
Lees meer...