‘Familie’: Bart, Maarten en Rita Van den Bossche keren terug voor familiereünie tijdens seizoensfinale

In Familie komt de spannende seizoensfinale steeds dichterbij. Met de aanwezigheid van Bert Van den Bossche zou die wel eens heel dramatisch kunnen verlopen. Maar eerst is het tijd voor leuke momenten, want met Rita, Maarten en Bart komen er drie oude bekenden terug.

Het zijn spannende tijden in Familie, want opperschurk Bert Van den Bossche is opnieuw opgedoken in de gedaante van de mysterieuze Joris (Jan Sobrie). De verwachting is dan ook dat hij eindelijk wraak zal nemen op de familie Van den Bossche. Het ideale decor daarvoor is de grote familiereünie die gepland staat op de seizoensfinale van Familie, die doorgaat op vrijdag 28 juni.

Leen, Bart, Maarten …

In aanloop naar die reünie komen heel wat bekende Van den Bossches terug naar Familie. Zo zagen we enige tijd terug al hoe Leen (Cathérine Kools) ineens weer opdook. Jan (Jef De Smedt) zal na haar terugkeer de komend tijd nog twee van zijn kinderen mogen verwelkomen: Bart (Chris Van Tongelen) en Maarten (Michael Vroemans).

“Ik kon nog steeds met de ogen toe in de decors wandelen. Het was ontzettend fijn om naast mijn theateropdrachten terug te mogen draaien voor televisie. Het voelde zo vertrouwd aan om even terug te zijn en dat na zes jaar afwezigheid. Ook de decors zitten zodanig in mijn geheugen geprent, dat ik nog altijd perfect de afstanden ken tussen het meubilair en blindelings alles weet staan”, vertelt acteur Michael Vroemans over zijn terugkeer. Hij zal voor het eerst sinds 2018 te zien zijn in de dagelijkse soap van VTM.

“Het is iedere keer weer thuiskomen bij Familie. Het voelt goed om telkens weer mijn andere familie tegen te komen”, is ook Chris Van Tongelen enthousiast.

… en Rita

De terugkeer van Maarten en Bart staat gepland voor woensdag 26 juni. Op diezelfde dag zal ook Jacky Lafon opnieuw opduiken als Rita Van den Bossche. Zij onderbreekt in de reeks haar cruise om het grote familiefeest bij te wonen. Daardoor staat Jacky Lafon voor het eerst sinds 2015 opnieuw op de set van Familie.

“Het voelde alsof ik nooit ben weggeweest. Het hartverwarmende onthaal, zoveel warme knuffels, lieve attenties van Caroline Maes (Mieke Van den Bossche, red.), mooie woorden van de crew, een supertoffe sfeer en een fantastisch weerzien met iedereen. Mijn terugkeer was gewoon top”, klinkt het bij Jacky Lafon.

Meer
Lees meer...