Festivals met 75.000 bezoekers kunnen vanaf 13 augustus doorgaan

Vandaag kwam het Overlegcomité opnieuw samen. Daarbij werd, met het oog op de evolutie van de coronacijfers en het aantal vaccinaties, gekeken naar de plannen voor de zomer. Eén van de eerste beslissingen die uitlekte, was die rond festivals. Die kunnen vanaf 13 augustus opnieuw doorgaan met maximum 75.000 bezoekers.

Wie een ticket heeft voor Pukkelpop of Tomorrowland deze zomer kan er nu ook echt zeker van zijn dat hij/zij/die dat zal kunnen gebruiken. Het Overlegcomité heeft namelijk definitief beslist dat festivals met 75.000 bezoekers vanaf 13 augustus kunnen plaatsvinden. Dat zal uiteraard nog steeds onder enkele voorwaarden gebeuren.

Festivals

Vanaf 13 augustus kunnen er dus opnieuw grote evenementen zoals festivals plaatsvinden. Daarbij heeft het Overlegcomité beslist dat het maximale aantal bezoekers 75.000 is. Dat is goed nieuws voor Pukkelpop dat rekende op zo’n 66.000 bezoekers. Tomorrowland, dat gewoonlijk zo’n 400.000 bezoekers trekt, verspreid over twee weekends, zal mogelijks moeten inkrimpen.

Zoals eerder al vastgelegd, zullen de aanwezigen op die festivals wel een negatieve coronatest moeten kunnen voorleggen voor ze het festivalterrein mogen betreden.

Versoepelingen vanaf 9 juni

Daarnaast werden op het Overlegcomité ook de versoepelingen van 9 juni vastgelegd. Op die dag staan er heel wat versoepelingen gepland. Zo kunnen horecazaken vanaf die dag opnieuw klanten binnen ontvangen. Daarbij komt er één sluitingsuur. Zowel binnen als buiten mogen zaken tot 23.30 uur open blijven. Ook het openingsuur wordt vervroegd naar 5 uur. Op dit moment zijn klanten enkel welkom op het terras tussen 8 uur ’s morgens en 22 uur ’s avonds.

Ook reizen naar het buitenland wordt makkelijker. Gisteren liet premier Alexander De Croo (Open VLD) al weten dat iedereen die op reis of naar een festival wil gaan, maar nog niet volledig gevaccineerd is, gratis twee PCR-tsten mag laten afnemen.

Alle maatregelen die vastgelegd werden op het Overlegcomité worden om 18.15 uur toegelicht in een persconferentie. Daarop zal het ook gaan over de andere maatregelen zoals de uitbreiding van de sociale bubbel en de maatregelen rond cultuurevenementen.

Meer
Lees meer...