FIFA-baas Gianni Infantino prijst WK in Qatar: “Beste wereldkampioenschap voetbal ooit”

Het omstreden wereldkampioenschap voetbal in Qatar zit er bijna op. Op een persconferentie heeft FIFA-baas Gianni Infantino tevreden teruggeblikt op de afgelopen weken. Hij noemde het WK in Qatar “het beste WK voetbal ooit”.

“Voor mij is het WK op alle fronten een ongelooflijk succes geweest. Het belangrijkste daarvan was mensen samenbrengen, de Arabische wereld ontmoeten. Dat is erg belangrijk voor de toekomst van ons allemaal. Maar ook als het om de wedstrijden gaat, is het het beste WK ooit geweest”, zei de FIFA-voorzitter aan de verzamelde pers.

Dat laatste komt volgens Infantino doordat de wedstrijden in de winter gespeeld werden, in het midden van het seizoen. Die beslissing werd genomen omdat het tijdens de zomer in Qatar te warm zou kunnen worden om te voetballen en was heel omstreden. “Spelen in november en december heeft een impact gehad. We hebben het gemerkt aan de kwaliteit van de wedstrijden, die hoger was dan aan het einde van een vermoeiend seizoen”, klonk het.

Geen politieke statements

Infantino kwam ook nog eens terug op de veelbesproken beslissing om de One Love-kapiteinsarmbanden te verbieden. De FIFA-voorzitter noemde het “voetbal niet de geschikte plaats voor politieke statements”.

“Iedereen heeft zijn eigen problemen. Fans willen gewoon 90 minuten besteden zonder aan iets anders te denken. Ze willen een klein moment van plezier of emotie beleven. We verdedigen waarden, we verdedigen mensenrechten, de rechten van iedereen op het WK … maar ik geloof ook dat de fans die naar het stadion komen en de miljarden fans die op tv kijken, 90 minuten willen doorbrengen zonder aan iets anders denken. Ze willen hun problemen vergeten en genieten van voetbal”, zei Infantino.

Meer
Lees meer...