Nieuwe film Lukas Dhondt krijgt staande ovatie in Cannes

De nieuwe film Close van Gentse regisseur Lukas Dhondt (31) is overweldigend goed onthaald op het filmfestival van Cannes. Zijn tweede langspeelfilm kreeg een staande ovatie van maar liefst tien minuten. “Dit is een grote kanshebber om de Gouden Palm te winnen”, schrijft Deadline.

Vier jaar na zijn succesvolle debuutfilm Girl laat Lukas Dhondt opnieuw een grote indruk achter in Cannes. Met zijn tweede langspeelfilm Close is hij een geduchte kandidaat voor een Gouden Palm. Tijdens de première van Close in Cannes kreeg de film maar liefst twee staande ovaties, zowel voor als na de film.

Liefde en kwetsbaarheid

Close is een verhaal over liefde en kwetsbaarheid. De film volgt de dertienjarige Léo (Eden Dambrine) en Rémi (Gustave De Waele), die al van jongs af aan onafscheidelijk zijn. Maar een plotse ondenkbare gebeurtenis scheidt de twee vrienden voorgoed. De Belgische actrice Emilie Dequenne (Rosetta) vertolkt samen met de Franse Léa Drucker een hoofdrol in de film. Ook Kevin Janssens (D’Ardennen en De Patrick) kreeg een rol.

Lovende reacties

De ontroerende verhaallijn valt ook bij de internationale pers in de smaak. “Het plot is hartverscheurend, maar emotioneel erg rijk. Dit zal de carrière van Dhont naar nog hogere niveaus tillen”, schrijft The Hollywood Reporter bijvoorbeeld.

Ook de Amerikaanse nieuwssite Deadline spreekt met lovende woorden. “Dit is zonder twijfel een van de sterkste films die in de running is om de Gouden Palm te winnen”, schrijft de website. Variety noemt Close dan weer “een prachtig, intiem en erg puur portret van de vriendschap tussen twee tienerjongens, totdat een onverwachte wending de betovering verbreekt”. 

Bekijk hier een korte clip van Close:

Close is vanaf dit najaar in de Belgische zalen te zien.

Meer
Lees meer...