‘Harry Potter’-kostuum, lightsaber uit ‘Star Wars’ en nog veel meer filmzaken aan hoge prijzen geveild

Dat memorabilia van nostalgische films en series het goed doen op veilingen, is geen geheim meer. Dat werd ook nu weer bewezen tijdens een veiling in Los Angeles. Daar werden verschillende zaken uit verschillende films geveild voor hoge bedragen.

In de Verenigde Staten vond er vorige week een gigantische veiling plaats van kostuums en props uit verschillende iconische films en series. Daarbij speelden vooral horrorfilms een grote rol, maar ook Harry Potter en Star Wars kwamen aan bod. Van die franchises werden onder andere een gebruikt en gevlekt kostuum én een lightsaber geveild. Die brachten elk rond de 100.000 dollar op.

Memorabilia

Een van de grootste veilingen van memorabilia uit films en series vond vorige week plaats in Los Angeles. Daar konden fans van oudere films en series hun hart ophalen door op verschillende zeldzame zaken uit de bekendste films te bieden.

Bij die voorwerpen zat ook een door acteur Daniel Radcliffe gedragen kostuum uit Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002). Dat bracht uiteindelijk zo’n 100.000 dollar (91.170 euro) op. Ook een lightsaber uit Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005) vond een nieuwe eigenaar voor zo’n 118.750 dollar (108.283 euro).

Daniel Radcliffe als Harry Potter in ‘Harry Potter and the Chamber of Secrets’ uit 2002.

Maar de grootste kleppers kwamen uit horrorfilms. Zo ging de enge pop uit Poltergeist (1982) voor meer dan 650.000 dollar (592.663 euro) ‘over de toonbank’ en volgde het Spider Head-object uit The Thing voor 587.000 dollar (535.000 euro). Ook de flux capacitor uit Back to the Future en de helmen van enkele Marvelpersonages passeerden de revue.

Meer
Lees meer...