‘Star Wars’-spin-off ‘Ahsoka’ van Disney+ krijgt releasedatum

Disney+ heeft de exacte releasedatum van het begin van Ahsoka bekendgemaakt. Deze serie, die zich afspeelt in de wereld van Star Wars, zal vanaf woensdag 23 augustus te zien zijn op de streamingdienst.

Het Star Wars-universum verhuisde enkele jaren geleden naar Disney+ met de reeks The Mandalorian. Dat werd meteen een succes en dus volgden er nog veel andere spin-offs. Denk daarbij bijvoorbeeld aan The Book of Bobba FettObi-Wan Kenobi, Andor, Rangers of the New Republic en veel meer.

Ahsoka

Aan dat rijtje kan binnenkort ook Ahsoka toegevoegd worden. Die nieuwe reeks is eigenlijk een vervolg op de animatieserie Star Wars Rebels, eveneens van Disney+. Ahsoka draait rond Jedi Ahsoka Tano, die eerder al te zien was in het tweede seizoen van The Mandalorian en was later ook te zien in The Book of Bobba Fett.

In Ahsoka volgen we Ahsoka Tano na de val van de Empire. We krijgen te zien hoe zij een dreigend gevaar voor het kwetsbare heelal onderzoekt. Daarvoor moet je op zoek naar de verdwenen Grand Admiral Thrawn en Ezra Bridger.

Rosario Dawson

De hoofdrol in Ahsoka wordt gespeeld door Rosario Dawson (Sin City, Daredevil). Grand Admiral Thrawn wordt dan weer gespeeld door Lars Mikkelsen (Borgen, House of Cards), terwijl Eman Esfandi (King Richard), de rol van Ezra Bridger op zich neemt.

Andere rollen zijn er onder andere voor Natasha Liu Bordizzo (The Society) als Sabine Wren, Mary Elizabeth Winstead (Birds of Prey) als Hera Syndulla, Ivanna Sakhno (Pacific Rim Uprising) als Shin Hati, de recent overleden Ray Stevenson (Thor) als Baylan Skoll, Hayden Christensen (The Virgin Suicides) als Anakin Skywalker, Genevieve O’Reilly (Avatar) als Mon Mothma en Wes Chatham (The Hunger Games) in een nog onbepaalde rol.

Ahsoka verschijnt vanaf 23 augustus 2023 op Disney+.

Meer
Lees meer...