For the love of vintage: dit zijn de 9 leukste tweedehandswinkels van het land

Het is soms een zoektocht, want vintagekleding vind je niet overal! Wij zochten uit waar de beste tweedehandswinkels liggen, hoog tijd om volgende zaken af te schuimen: 

1. Melting Pot Kilo, Brussel

Melting Pot Kilo ligt op de Hoogstraat in Brussel, niet ver van het Vossenplein. Het lijkt de hemel op aarde, want je koopt er vintage aan 15 euro per kilo. Maar miskijk je niet, met een paar schoenen zit je hier al heel snel aan! Voor de rest: leuke oversized jeansjasjes, broeken, vintage truien en übercoole trainingsvestjes <3 !

2. Jutka & Riska, Antwerpen

Jutka & Riska is een prachtige vintagewinkel gelegen op de Nationalestraat in Antwerpen! Ze hebben er altijd een zeer ruime collectie handtassen, kleding, interieurspullen en juwelen. Bij Jutka & Riska verkopen ze zowel nieuwe items als vintage, en zowel spullen van eigen design, als high-end designer labels.

3. Marmod, Gent

Marmod is een vintage conceptstore en ligt op de Brabantdam in Gent. In Marmod vind je prachtige jassen, T-shirts, broeken én vinylplaten! Als vintageshop kan deze zeker tellen, maar een andere meerwaarde is dat ze ook een koffiebar hebben. Bij Marmod combineren ze met andere woorden de twee belangrijkste dingen des levens: vintage en koffie.

4. Rosier 41, Antwerpen

Rosier 41 in Antwerpen, duidelijker kan het niet zijn. Geen gewone vintage hier … Dries Van Noten-schoenen, een Ann Demeulemeester-vest of een Stephan Schneider-hemdje, Rosier 41 is er voor de liefhebber van Belgische makelij en andere grote labels. Wondermooie stuks aan ‘betaalbare’ prijzen, althans voor de modemens.

5. Foxhole, Brussel

Foxhole ligt op de Rijkeklarenstraat in Brussel, tegen de Anspachlaan. Voor een Levis-jeans met hoge taille, een vintage zonnebril, een leren vest, een bomberjacket of een hip paar schoenen, ben je hier op het juiste adres. En voor schappelijke prijzen stel je hier de meest coole outfit samen!

6. Think Twice

Think Twice ligt onder andere op de Diestsestraat in Leuven. De vintage kledingketen heeft ook winkels in Antwerpen (Lange Klarenstraat, Kammenstraat én Jezusstraat), Gent (Ajuinlei en Nederkouter) en Brussel (Oude Graanmarkt). Ook hier vind je een ruime collectie aan kleding en accessoires. Ze organiseren de befaamde “één euro-dagen”, think Twice or think again!

7. Crossover, Gent

Crossover ligt op de Charles Andrieslaan in Gent. Je vindt er zowel tweedehandskleding als leuke accessoires en spulletjes voor het interieur. Maar Crossover onderscheidt zich van de anderen omwille van hun kledingretouches en meubelrestyling! Breng een oud meubel binnen en vertrouw op hun creativiteit …

8. Episode, Brussel

Episode ligt op de Violetstraat in Brussel, pal in het centrum. Een gigantische keuze aan handtassen en kleding, als vintageliefhebber moet je hier geweest zijn. De kledingketen heeft ook een vestiging in Antwerpen en is vooral in Nederland erg populair, met winkels in Haarlem, Utrecht én Amsterdam.

9. Seventy one, Antwerpen

Seventy one ligt op de Nationalestraat in Antwerpen. Hier kom je voor de typische vintage- en retrokleding. Voor alle vrouwen die graag vintage dragen, maar ook the place to be als je naar een feestje met dresscode ‘jaren 60’ gaat. De jurken die je hier kan kopen, schreeuwen Marilyn Monroe. Succes verzekerd.
Meer
Lees meer...