‘Friends’ krijgt eigen versie van ‘Cluedo’

Je kan sinds kort Cluedo spelen in een Friends-versie. Het bordspel werd in een Friends-jasje gegoten. Daarbij moet je niet op zoek naar een moordenaar en een moordwapen, maar wel naar het geheim dat onthuld werd over een van de vrienden.

Friends mag dan wel al bijna 28 jaar oud zijn, de populariteit van de sitcom is nog steeds niet afgenomen. Dat wordt nu ook bewezen met de release van een nieuw bordspel. Het gaat om een speciale versie van Cluedo.

‘The One with the Secrets’

Laten we beginnen met goed nieuws: er is in de Friends-versie van Cluedo geen plotse ruzie tussen de vrienden uitgebroken waarbij iemand een ander vermoord heeft. In Clue: Friends moet je namelijk niet op zoek naar een moordenaar, maar wel naar iemand die een geheim van een andere vriend heeft doorverteld.

Daarnaast moet je ook uitdokteren over welke roddel het gaat én waar die werd doorverteld. Het gaat daarbij over allemaal locaties die je ongetwijfeld kent uit de reeks. Zo zijn onder andere Central Perk, het ziekenhuis en uiteraard de appartementen van Monica en Rachel en Chandler en Joey te vinden op het spelbord. Omdat het dus gaat om geheimen die je moet ontrafelen, kreeg het spel de ondertitel ‘The One with the Secrets’. Dat is natuurlijk knipoog naar de titels van de afleveringen van de sitcom.

Het spel is voorlopig nog niet beschikbaar in ons land. Maar waarschijnlijk zal het in de toekomst ook hier verkrijgbaar zijn. Dat was namelijk het geval bij de Friends-versie van Trivial Pursuit.

Bekijk hier de voorstelling van het bordspel:

Meer
Lees meer...