‘Friends’: Dit zijn alle eindejaarsafleveringen

Friends The Holiday Armadillo
Friends

Er zijn mensen die tijdens de kerstdagen aan de lopende band kerstfilms kijken, maar er zijn ook mensen die geen afscheid kunnen nemen van hun dagelijkse portie Friends. Maar voor die mensen hebben we nu dé oplossing voor. Dit zijn alle kerst- en nieuwjaarsafleveringen van Friends.

1. Seizoen 1, aflevering 10: ‘The One With The Monkey’

De allereerste kerstaflevering van Friends is de tiende aflevering van het eerste seizoen: The One With The Monkey. In die aflevering heeft Ross een nieuw vriendje gemaakt, het aapje Marcel.

Het grootste deel van de aflevering gaat niet echt over Marcel, maar vooral over het nieuwjaarsfeestje dat de vrienden organiseren. Ze maken een pact dat niemand een date meeneemt. Maar uiteindelijk … staat iedereen op het feestje met een date. In The One With The Monkey zien we Marcel voor de eerste keer, maar we maken ook kennis met “Fun” Bobby, krijgen te zien hoe Joey eruit ziet in een elfenpak en zijn getuige van een “intiem momentje” tussen Chandler en Joey.

2. Seizoen 2, aflevering 9: ‘The One With Phoebe’s Dad’

De kerstaflevering van seizoen 2 is er eentje met een droevig kantje. Phoebe gaat op zoek naar haar vader, maar durft hem uiteindelijk niet te ontmoeten.

De aflevering wordt wel opgevrolijkt door Chandler en Joey die hun kerstcadeautjes pas zo laat kopen dat de enige winkel die open is het tankstation is. Met geweldige cadeaus tot gevolg. “Toilet seat covers???”

3. Seizoen 3, aflevering 10: ‘The One Where Rachel Quits’

The One Where Rachel Quits is de aflevering waarin Rachel – je kon het al raden, ontslag neemt. Ze stopt met (slechte) koffies zetten in Central Perk en probeert haar droom in de fashionwereld na te streven.

Ondertussen probeert Joey wat geld bij te verdienen door kerstbomen te verkopen, maar wanneer Phoebe een bezoekje brengt aan z’n nieuwe werkplaats breekt de hel los. Uiteindelijk lossen de vrienden het, volledig op hun eigen manier op. En geven ze zo Phoebe misschien wel het mooiste kerstcadeau ooit (op de toilet seat covers na dan, natuurlijk).

4. Seizoen 4, aflevering 10: ‘The One With The Girl From Poughkeepsie’

Deze aflevering gaat vooral over Ross en zijn hartverscheurende keuze tussen het perfecte meisje, dat uit Poughkeepsie (twee uur met de trein) komt. Of het niet zo perfecte meisje, dat vlakbij woont. Uiteindelijk kiest Ross voor niemand, maar belandt hij wel in Canada.

Ondertussen helpt Joey Monica om haar autoriteit te bewijzen op haar nieuwe job. Daarbij moet Joey enkele dagen werken voor Monica zodat ze hem brutaal kan ontslaan, maar dat loopt uiteraard, niet helemaal zoals gepland.

5. Seizoen 5, aflevering 10: ‘The One With The Inappropriate Sister’

In deze aflevering komt Rachel te weten dat haar nieuwe geliefde Danny wel héél close is met z’n zus. Rachel vindt het uiteindelijk toch wat te ongemakkelijk, dus beslist ze om een einde te maken aan de relatie.

Ondertussen doet Phoebe haar best om geld in te zamelen voor het goede doel. Maar zoals elk goed idee in Friends, loopt het niet volledig zoals gepland. Mensen geven vals geld, plassen in haar collectebus of zetten haar geld in brand. En het wordt de normaal oh zo brave Phoebe allemaal al snel te veel.

6. Seizoen 6, aflevering 10: ‘The One With The Rocking New Year’s Eve’

De eindejaarsaflevering van het zesde seizoen van Friends is zonder twijfel één van de meest iconische aflevering van de reeks. ‘The One With The Rocking New Year’s Eve’ klinkt misschien niet bij iedereen bekend in de oren, maar da’s waarschijnlijk omdat je denkt dat de aflevering ‘The One With The Routine’ heet (wat volgens ons ook een betere naam zou zijn voor de aflevering).

Want ja, dit is de aflevering waarin Ross en Monica hun geweldige dansmoves bovenhalen om Swingpaleismeisje-gewijs op het kleine podiumpje te mogen dansen.

7. Seizoen 7, aflevering 10: ‘The One With The Holiday Armadillo’

Wie denkt aan kerstafleveringen van Friends, denkt ongetwijfeld aan deze topper. In ‘The One With The Holiday Armadillo’ wil Ross zijn zoontje Ben het een en ander bijleren over Chanoeka. Helaas was het enige pak dat nog beschikbaar was dat van een armadillo. En zo werd ons nieuwe favoriete personage van Friends geboren: The Holiday Armadillo.

De aflevering wordt pas echt hilarisch wanneer Chandler verschijnt in een kerstmanpak en de goedheilige man en het goedheilige zoogdier oog in oog komen te staan met elkaar.

8. Seizoen 8, aflevering 9: ‘The One With The Creepy Holiday Card’

De “creepy holiday card” is het kerstkaartje dat Mona, de huidige vriendin van Ross wil verzenden. Zij zou graag “Love” op de kaartjes schrijven. Maar Ross, de eeuwige twijfelaar, ziet dat niet zitten. Al snel groeit de discussie over het woordje “Love” uit tot een discussie die de twijfels van Ross over z’n relatie blootlegt.

Uiteindelijk geeft Ross de sleutel van z’n appartement aan Mona, om vervolgens het slot van z’n deur te veranderen. Een op en top Ross-aflevering dus. Op dat moment is Rachel trouwens zwanger van Emma, om het geheel nog verwarrender te maken voor Ross.

9. Seizoen 9, aflevering 10: ‘The One With Christmas In Tulsa’

In deze aflevering is Chandler in Tulsa voor zijn werk. Waar hij een jonge assistente heeft, die haar zinnen op hem gezet heeft. Monica, die ondertussen zijn echtgenote is, maakt zich – terecht – zorgen.

Chandler voelt zich gevleid (“Does this mean I’m I sexy in Oklahoma?“). Maar beseft in deze aflevering vooral hoeveel hij van Monica houdt. Wat ook duidelijk wordt uit de vele flashbacks.

10. Geen kerstaflevering

In het laatste seizoen van Friends, dat ook wat korter is dan de rest, is er geen specifieke aflevering over de feestdagen. En laten we eerlijk zijn, dat seizoen is al emotioneel genoeg.

Gesponsorde artikelen