‘Furiosa: A Mad Max Saga’, de prequel op ‘Mad Max: Fury Road’, krijgt een nieuwe trailer

Warner Bros. Pictures heeft zojuist een nieuwe trailer gedeeld van Furiosa: A Mad Max Saga. Deze langverwachte film met Anya Taylor-Joy en Chris Hemsworth is een prequel op het zeer succesvolle Mad Max: Fury Road en verschijnt op 22 mei in de cinema.

Toen Mad Max: Fury Road uitkwam in 2015 was het meteen een gigantisch succes. De film van regisseur George Miller sleepte uiteindelijk zelfs tien Oscarnominaties in de wacht en wist er daarvan maar liefst zes te verzilveren. Een haast nooit geziene prestatie voor een actiefilm, een genre dat traditioneel ondergewaardeerd wordt door The Academy. 

Mad Max: Fury Road wordt door velen dan ook gezien als een van de beste actiefilms ooit. Vreemd genoeg volgde er toch niet meteen een vervolg. De plannen daarvoor sleepten namelijk zeer lang aan.

Anya Taylor-Joy in plaats van Charlize Theron

Dat vervolg komt er dan toch eindelijk, al gaat het niet om een sequel, maar om een prequel. Het personage Furiosa leerden we namelijk al kennen in Mad Max: Fury Road dankzij de geniale vertolking van Charlize Theron. Toen George Miller besloot een prequel te maken over de jonge Furiosa overwoog hij dan ook even Charlize Theron terug te vragen om die rol te spelen. De bedoeling was toen om haar er bij de postproductie jonger te laten uitzien, maar nadat dat bij de film The Irishman geen succes bleek, veranderde hij van gedacht.

Daarom castte hij uiteindelijk Anya Taylor-Joy. Dat gebeurde bijna vier jaar geleden, na haar grote doorbraak in The Queen’s Gambit. Uiteindelijk duurde het – door de coronacrisis – nog tot de zomer van 2022 voor de opnames van Furiosa: A Mad Max Saga eindelijk van start konden gaan. Ook de postproductie nam lange tijd in beslag. Maar nu weten we dus eindelijk wanneer de film in de zalen zal komen: 22 mei 2024.

Furiosa

Furiosa: A Mad Max Saga toont hoe een jonge Furiosa moet vechten voor haar leven nadat ze is ontvoerd uit de Green Place of Many Mothers door de krijgsheer Dementus (Chris Hemsworth). Daardoor laat ze deze veilige oase achter zich voor de gevaarlijke woestijn. Dat zorgt voor een nieuwe wilde rit met heel wat spannende actiescènes en ontploffingen, iets waar we al een mooi voorproefje van krijgen in de trailer.

Bekijk hier de trailer van Furiosa: A Mad Max Saga:

Furiosa: A Mad Max Saga verschijnt op woensdag 22 mei 2024 in de cinema.

Meer
Lees meer...