Gaat je relatie standhouden of niet? Deze test voorspelt het op basis van 6 luttele vraagjes

Zal jouw relatie het nog een tijdje uithouden of komt er binnenkort een einde aan? Een enorm moeilijke vraag waar je uren over kan nadenken. Maar op basis van een grootschalig onderzoek van de universiteit van Standford ontwikkelde het AI-bedrijf DataRobot een test die die vraag voor jou beantwoordt. Zes luttele vraagjes, meer heeft het programma niet nodig om te kunnen voorspellen of je relatie zal standhouden of niet. 

De test is gebaseerd op een onderzoek van de universiteit van Stanford uit 2009, toepasselijk getiteld “How Couples Meet and Stay Together“. Ze onderzochten bijna 4.000 Amerikanen en deden daarop een aantal jaar later ook een follow-up onderzoek om te zien hoeveel koppels nog bij elkaar waren. Greg Michaelson, de directeur van DataRobot, vond in al die data 150 variabelen die bepalen of een relatie zal standhouden of niet. Daaruit kozen ze er zes die niet al te persoonlijk waren. “We wouden niet te persoonlijke of gevoelige vragen stellen”, zegt Michaelson.

De zes vragen

1. Wat is de status van je relatie?

Getrouwde koppels zouden een veel hogere kans hebben om samen te blijven.

2. Wat is het opleidingsniveau van jou en je partner?

Een hogere studie zou je ook meer kans geven op een langere relatie.

3. Wat is jouw en jouw partners leeftijd?

Koppels met een groot leeftijdsverschil hebben een grotere kans om uit elkaar te gaan. Slecht nieuws dus voor Donald en Melanie Trump en Emmanuel en Brigitte Macron.

4. Hoe lang ben je al samen met je partner?

Dit is een logische: hoe langer je al bij je partner bent, des te meer kans heb je om samen te blijven.

5. Hoeveel kinderen ouder dan twee en jonger dan vijf jaar leven er bij jou?

Kinderen kunnen volgens het onderzoek een grote invloed hebben op je relatie. Vooral kinderen tussen de twee en vijf jaar oud kunnen voor een hoop stress zorgen. Dat kan wegen op je relatie. Hoe ouder de kinderen worden, hoe minder impact op je relatie.

6. Hoeveel verschillende familieleden zie je gemiddeld per maand?

Een opvallende vondst van de studie was dat koppels die vaak contact hadden met familieleden langer samenblijven.

Wie de test zelf wil invullen, kan dat hier. Hoeveel scoort jullie relatie?

Meer
Lees meer...