Grootste gamebeurs ter wereld (E3) afgelast wegens gebrek aan interesse

De Electronic Entertainment Expo (E3) gaat dit jaar niet door wegens een gebrek aan interesse. Dat laat het evenementenbureau ReedPop weten op de officiële website. Het was nochtans jaren de grootste gamebeurs ter wereld.

Sinds 1995 vindt de E3 jaarlijks plaats in Los Angeles, Amerika. Het werd beschouwd als de grootste vakbeurs binnen de videogamesindustrie. De beurs was hét evenement voor de gameontwikkelaars en uitgevers om hun nieuwste snufjes voor te stellen aan het grote publiek. Dit jaar zou de beurs van dinsdag 13 juni tot en met vrijdag 16 juni plaatsvinden, maar een gebrek aan interesse is nu de doodsteek.

Onvoldoende belangstelling

De officiële reden voor de afgelasting is niet gedeeld. Maar in een e-mail naar de leden legde de Entertainment Software Association (ESA) uit dat de beurs niet langer de nodige belangstelling wekt als vroeger. Het is onmogelijk om nog een event van die omvang te organiseren. Dat komt deels omdat uitgevers zoals Xbox en Nintendo ook steeds vaker hun eigen beurzen organiseren. Grote namen zoals Ubisoft en Sony kondigden dit jaar al aan dat ze niet zouden deelnemen aan de beurs.

De laatste beurs vond plaats in 2019 en had toen 66.100 bezoekers. Dat is 4,5% minder dan het jaar ervoor. In 2020 werd de beurs afgelast vanwege corona en in 2021 vond die online plaats. Ook vorig jaar werd de beurs opnieuw afgelast wegens corona, dit jaar zou dus de eerste livebeurs geweest zijn in bijna 4 jaar tijd. De toekomst van de grootste gamebeurs ter wereld is dus nog onzeker.

Gameforce, de grootste jaarlijkse gamebeurs van België, komt momenteel nog niet in het gedrang. Die zal dit jaar plaatsvinden tijdens het weekend van 30 september in Brussels Expo.

Meer
Lees meer...