Gen Z’ers zijn de ergste werknemers volgens Amerikaanse studie

Uit een Amerikaanse studie van ResumeBuilder blijkt dat Gen Z het meest onaangenaam is als werknemer. Zo zouden ze snel beledigd zijn en hebben ze, verrassend genoeg, een gebrek aan technische kennis. Maar liefst twintig procent van de ondervraagde managers heeft zelfs een Gen Z’er ontslagen na één week.

ResumeBuilder polste bij 1.000 managers en werkgevers uit verschillende branches naar hun relatie tegenover hun werknemers. Daaruit blijkt dat 74 procent van de werkgevers Gen Z (geboren in 1997 of later) het moeilijkst vindt om mee samen te werken. De voornaamste reden? Hun gebrek aan technische vaardigheden.

Cijfers

Terwijl 74 procent het de moeilijkste generatie vindt, heeft 59 procent van de werknemers al eens een Gen Z’er ontslagen. 20 procent daarvan werd zelfs al ontslagen tijdens hun eerste werkweek. Bijna de helft van de ondervraagden vindt de jonge generatie dan weer ‘uitdagend’ om mee samen te werken. Een derde van die managers die Gen Z lastig vindt, zou dan ook liever een Millenial aannemen.

Lui en snel afgeleid

De voornaamste reden voor die slechte cijfers, is hun gebrek aan technische skills. Ondanks dat ze opgroeiden met alle mogelijke technologie, vindt bijna 40 procent van de werkgevers dat ze het onvoldoende beheersen. Daarnaast zouden Gen Z’ers ook minder moeite doen omdat ze minder gemotiveerd zijn. Daarnaast voelen ze zich volgens de managers sneller beledigd en zijn ze vaker oneerlijk.

Meer
Lees meer...