Millenials kopen niet alleen avocado’s: diepvriesgroenten zitten ferm in de lift

Millenials staan bekend om hun obsessie met eten, als het te iNstagrammen valt, tenminste. Het is dus extra opvallend dat we blijkbaar ook vallen voor diepvriesvoeding. Want ja, onze generatie is verantwoordelijk voor een groei in die sector. Hoe komt dat? 

Avocado’s, hummus en macarons: als je Instagram afgaat is het dieet van de millenial nogal plantaardig en vers (oké, behalve de macarons). Maar niet is minder waar: uit onderzoek van voedingigant Nestlé blijkt dat millenials echt niet alles vers kopen. Er worden namelijk substantieel meer zakken en dozen diepvriesvoeding verkocht.

Gezonde en goedkope diepvries

Bij sommige bedrijven is de groei zo onverwacht dat de productie niet kan volgen, zegt Reuters. Gemiddeld groeide de markt het laatste jaar met zo’n één tot twee procent, maar bij millenials ligt dat getal nog veel hoger: zij zouden tot 14 procent extra diepvriesproducten kopen tegenover vorig jaar. Tot zover de avocado’s, bowls en fancy toasts, welkom diepvrieserwtjes en vegetarische burgers.

Want, voor alle duidelijkheid: ook de voedingsindustrie is de millenials gevolgd. Die groep hecht namelijk veel meer waarde aan hoge vitaminenwaarden, biologisch eten en hoge kwaliteitsvoeding. De grote producenten zorgen er dan ook voor dat je dat kan terugvinden in het koelvak en de diepvries. Het gaat dus zeker niet alleen om pizza’s (hoewel dat ook een veertien procent van de omzet van Nestlé is.)

Maar om vegetarisch te eten, bijvoorbeeld, is het een stuk efficiënter en goedkoper om je veggieburger in bulk in de diepvriesafdeling te kopen, in plaats van per twee. Ook groenten balanceren in een exotischer gerecht kan een stuk goedkoper als je de helft al in je diepvries zitten hebt. Dat beetje vitamineverlies, daar compenseren we wel voor op een andere manier.

Work-life balans

Toch wijzen ze bij Nestlé niet alleen naar hun eigen producten, maar ook naar hoe millenials in het leven staan. Dat zij die geboren zijn tussen 1984 en 2000 een goede work-lifebalans willen, dat werd ook al duidelijk. En elke avond nog uren over het fornuis staan sloven om een normale doordeweekse maaltijd te bereiden, dat zit er dus niet in. Dan zijn diepvriesgroenten natuurlijk een goede oplossing.

Vergeet dus de foodporn die je op Instagram ziet. Ter compensatie van het uur foto’s nemen van de perfecte bowl, eten we ’s avonds gewoon opgewarmde veggieburger met diepvrieserwtjes en rijst.

Meer
Lees meer...