Left Right
scrollTop top

George Clooney had bijna Noah uit ‘The Notebook’ gespeeld in plaats van Ryan Gosling


George Clooney Ryan Gosling
© George Clooney en Ryan Gosling – EPA

De hele wereld kent The Notebook. Het boek van Nicholas Sparks is begin jaren 2000 verfilmd, met Ryan Gosling en Rachel McAdams in de hoofdrollen. Maar bijna was dat niet zo geweest. Want niemand minder dan George Clooney was een jaar of tien eerder al van plan om die rol op zich te nemen.

Stel je voor: een wereld waarin Noah uit The Notebook niet Ryan Gosling is. Die wereld was er bijna geweest. Al was het alternatief ook helemaal niet slecht. Niemand minder dan George Clooney was een tiental jaar voor The Notebook (zoals we ‘m nu kennen) verscheen van plan om de rol te spelen.

George Clooney en Paul Newman

“Jaren geleden was ik van plan om een film te maken, The Notebook“, vertelde George Clooney tijdens een interview met Entertainment Weekly. “De film die Ryan Gosling uiteindelijk heeft gemaakt.” Wat hem heeft tegengehouden? De oudere versie van Noah zou gespeeld worden door Paul Newman.

“Ik zou de flashback spelen, en Paul Newman was de oude man.” Maar dat zou niet zo makkelijk worden, want Paul Newman was al wereldberoemd op z’n dertigste. “Paul en ik hebben gepraat over of we het zouden doen. En op een bepaald moment zitten we naar elkaar te kijken, en besef ik dat ik de film niet kon maken.”

“Hij vroeg me waarom. En ik zei: ‘Omdat iedereen weet hoe jij eruitzag als je 30 was. Jij hebt blauwe ogen, ik bruine. Je was té beroemd toen je 30 was om mij de dertigjarige versie van jou te laten spelen. Dat lukt nooit.’ En hij heeft me gelijk gegeven.”

Ryan Gosling is Noah Calhoun

Een tiental jaar na dat gesprek is The Notebook er in 2004 toch gekomen. Maar dan met Ryan Gosling en James Garner als de jonge en oude versie van Noah Calhoun. De liefde van z’n leven werd gespeeld door Rachel McAdams en Gena Rowlands.

The Notebook
Rachel McAdams en Ryan Gosling in ‘The Notebook’ – 20th Century Fox

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938