Gerucht: Apple werkt al aan goedkopere augmented reality-headset

Apple wil tegen het einde van 2025 een goedkopere versie van zijn zopas voorgestelde Apple Vision Pro op de markt brengen. Daarnaast zouden er ook nog meer nieuwe modellen van die augmented reality-headset in de maak zijn.

In het nieuws: Het is Bloomberg-journalist Mark Gurman die in zijn Apple-nieuwsbrief met het nieuws komt over de plannen voor nieuwe augmented reality-headsets. Volgens hem gaat het in de eerste plaats om twee modellen, waarvan alvast één goedkoper zou zijn dan de Apple Vision Pro.

Wat ging eraan vooraf? Apple stelde vorige week zijn langverwachte augmented reality-headset Apple Vision Pro voor. Naast de indrukwekkende prestaties en mogelijkheden viel daarbij vooral ook het gigantische prijskaartje op. De Apple Vision Pro zal in de Verenigde Staten namelijk 3.499 dollar kosten. Volgens insiders is er op dit moment geen mogelijkheid om die prijs te verlagen omdat de productie- en distributiekosten rond hetzelfde bedrag liggen.

Wat mogen we in de nabije toekomst verwachten? Volgens Gurman werkt Apple aan twee nieuwe AR-headsets. Het eerste nieuwe model is een verbeterde versie waarbij vooral de processor sneller zal zijn. De prijs daarvan zal rond hetzelfde bedrag liggen. Het tweede model daarentegen – dat mogelijk Apple Vision zal heten – zou wel een stuk goedkoper zijn. Daarbij zal Apple wel enkele toegevingen moeten doen op de kwaliteit.

  • Vermoedelijk zullen in dat nieuwe, goedkopere model de dubbele 4K microLED-schermen en de M2 Apple-chip vervangen worden door goedkopere componenten. Ook zal Apple vermoedelijk minder camera’s gebruiken. Daarnaast zou het ook kunnen het ontwerp van de hoofdband aanpassen zodat er geen ingebouwde speakers inzitten. In dat geval zal je de Apple Vision moeten gebruiken in combinatie met AirPods. Tot slot kan er mogelijk ook bespaard worden op bepaalde materialen.
  • Het externe scherm – met de naam EyeSight – lijkt daarentegen sowieso terug te keren. Apple beschouwt dat namelijk als een essentieel onderdeel van zijn AR-headsets. Volgens hen hebben gebruikers daardoor namelijk het idee dat ze niet volledig afgesloten zijn van anderen.
  • De verwachting is dat deze goedkopere AR-headset van Apple rond eind 2025 gelanceerd zal worden.

Meer
Lees meer...